Sztereó Magazin2018 LEGJOBB 7 TÉVÉJE

Sztereó Magazin | 2018. December 29., Szombat 09:00

A 2018-as év legújabb és legjobb televíziói már a hazai boltok polcaira is eljutottak, ami azt jelenti, hogyha valaki karácsonyra halogatta egy új készülék vásárlását, akkor most érkezett el a tökéletes pillanat a keresgéléshez.

Következzen tehát az elmúlt év 7 legjobb TV-je, a gazdaságos megoldásoktól a prémium nagyképernyősökig. Míg néhány típus új technológiával csábít, addig mások a korábbi, jól bevált tavalyi modellek másolatai, melyek itt-ott tartogatnak új funkciókat vagy külsejüket tekintve hoznak valami újat. Mindez azt is jelenti, hogy az előző modellek árai érthetően esnek, ennek ellenére semmi esetre se hagyjuk figyelmen kívül az újonnan megjelent készülékeket. Bármelyik tisztességes, modern TV olyan alapfunkciókat kínál, mint a 4K felbontás vagy a szemet gyönyörködtető HDR, de mindez csak a kezdet. 2018-as év annyit már minden estre megmutatott, hogy a funkciókban bővelkedő vadonatúj televíziók megfizethetőbbek, mint valaha. Vegyük sorra az élmezőnyt...

 

res_c92450845645b0dedc7e84966d27842a_full.jpg

 

LG C8 4K OLED TV - A LEGJOBB OLED TV


Miért vegyük meg: Azért, mert a legjobb képminőséget produkálja, amit valaha láttunk.

Kiknek ajánljuk: Bárkinek, aki megengedheti magának.

Mennyibe kerül: 467.500.- és 794.900.- között

LGC8_zoom001.jpg

Miért választottuk az LG C8 4K OLED TV-t: Az LG valamennyi OLED TV-je fantasztikus képminőséggel kápráztat el bennünket, hiszen ezek mindegyikében pontosan ugyanaz a panel dolgozik. Ennél fogva a kínált funkciók, a rendelkezésre álló képernyőméretek és az ár azok a tényezők, melyeket érdemes vásárláskor figyelembe vennünk. Akárcsak a tavalyi év C7-es sorozata esetében, az új C8 szériával járunk a legjobban az ár-érték arány tekintetében. A 77”-os modell a sokaknak ugyan kissé drága lehet, de a 65 és 55”-os készülékek már az inkább megfizethető kategóriába tartoznak 467, illetve 794.900.- forintos árukkal. Ezért a befektetésért cserébe ragyogó 4K Ultra HD képet kapunk hihetetlen kontraszttal. A készülék emellett támogatja a legújabb HDR szabványokat, úgymint a HDR10, a Dolby Vision és a HLG (Hybrid Log Gamma), valamint a kínált szolgáltatások között szerepel az LG fantasztikus webOS kezelőfelülete is. Ahogy azt az alábbi listán később látni fogjuk, akadnak több extrát és luxust tartogató TV-k is, de valószínűleg a C8 széria a legérdekesebb mindazok számára, akik a lehető legjobb képminőségre vágynak.

 

C8-key-lifestyle-image.jpg

 LG OLED65C8PLA - Az LG C8 OLED sorozat tévéi tökéletes csomagban ötvözik a hibátlan fekete szinteket, az elképesztő kontrasztot és a legkívánatosabb funkciókat. 

 

 

Samsung Q9FN 4K QLED TV - A LEGJOBB ULTRA PRÉMIUM LED/LCD TV

 

Miért vegyük meg: A Q9FN a leglenyűgözőbb QLED TV, melyet a Samsung valaha piacra dobott, ami igen sokat elmond.

Kiknek ajánljuk: Mindazoknak, akik a fantasztikus kép, a ragyogó fényerő és a rendkívül tetszetős dizájn kombinációját keresik.

Mennyibe kerül: 529.900.- és 755.900.- forint között

 

Samsung-Q9FN-Series-65-Inch-QLED-4K-UHD-Smart-TV-rcwilley-image4.jpg


Miért választottuk a Samsung Q9FN 4K QLED TV-t: Amikor a Samsung először beszélt arról, hogy a QLED komoly kihívója az OLED-nek, szkeptikusak voltunk, azonban ezek az állítások ma már sokkal érthetőbbek. A tavalyi év Q9F modellje az egyik legjobb LCD TV-nek bizonyult, melyet valaha láttunk, mindaddig, amíg a cég 2018-ban piacra nem dobta annak utódját a Q9FN személyében. Nemcsak a HDR képek hihetetlenül élénkek, és produkálják az egyik legmélyebb fekete szinteket, melyeket OLED képernyőn kívül tapasztaltunk, hanem a betekintési szög – ami gyakran gyenge pontja az LCD TV-knek – is javult. A Samsung olyan esztétikai különlegességekkel is ellátta a készüléket, mint az új Ambient Mode funkció, melynek segítségével a TV a hátterében (például egy falon) található színek és minták alapján megjelenített képpel képes beleolvadni környezetébe, vagy a One Invisible Connection elnevezésű, a készüléket és a One Connect Box közösítő dobozt összekötő és egyúttal a tápkábelt is magába foglaló kábel, mellyel a kábelezés elrejtése nemcsak a profik számára válik gyerekjátékká.

 

SamsungQ9FN.jpg

Samsung QN65Q9FNAFXZA - Keresve sem találnánk még egy olyan TV-t, mely lenyűgöző képét félretéve, olyan észrevétlenül simul bele környezetébe, mint teszi azt a Q9FN.

 

 

SONY A8F BRAVIA OLED TV - A LEGJOBB UHD PRÉMIUM OLED TV


Miért vegyük meg: A hihetetlen képminőség és a nagyszerű hang kombinációját kínálja, emellett ideális az okosotthon rendszerekbe való integrációra.

Kiknek ajánljuk: Azoknak, akik olyan TV-t keresnek, mely többet nyújt a tetszetős képnél. 

Mennyibe kerül: 800.000.- és 1.000.000.- között

 

SONY A8F BRAVIA OLED TV 01.jpg


Miért választottuk a Sony A8F Bravia OLED TV-t: A Sony A8F Bravia modelljében ugyanaz az OLED panel lakozik, mint az LG OLED televízióiban, tehát rögtön biztosak lehetünk abban, hogy a képminőségre nem lesz majd panaszunk, a Sony kitűnő képfeldolgozó rendszere pedig csak tovább erősít mindezen. Ha mindössze ezt kínálná az A8F Bravia, már akkor is egy nagyszerű készülék lenne, azonban ez csak a kezdet. A Sony „Acoustic Surface” technológiájának köszönhetően a hangok magából a képernyőpanelből érkeznek, kiváltva ezzel a hagyományos hangszórókat. Mindez azt is jelenti, hogy a már amúgy is vékony TV még karcsúbb lett, valamint a hangminőség is meglepően jó. Ezek a készülékek drágábbak, mint az LG kínálatában szereplő modellek, de hogyha valakinek a kinézet számít, teljesen megérik az árukat.

SonyA8F_717OXsQbUCL._SL1500_.jpg

SONY XBR65A8F - Az A8F Bravia OLED TV-ben egy fantasztikus OLED panel és a Sony kiváló képfeldolgozó rendszere találkozik a funkciók elképesztő tárházával.

 


Sony X900F 4K LED UHD TV - A LEGJOBB KOMPAKT LED/LCD TV

 

Miért vegyük meg: A Sony páratlan HDR képfeldolgozása olyan mély feketékről és élénk színekről gondoskodik, melyekről nem gondolnánk, hogy lehetségesek egy LCD képernyőn.

Kiknek ajánljuk: Mindenkinek, aki egy kiváló teljesítményű TV-re vágyik, de nem akar vagyonokat költeni. 

Mennyibe kerül: 420.000.-  és 1.120.000.- forint között

 

SonyX900F_6179727_rd.jpg

 

Miért választottuk a Sony X900F 4K LED UHD TV-t: Meglehet, hogy a Samsung QLED TV-i képviselik jelenleg a technológia csúcsát, azonban a Sony X900F szériája komoly versenytársnak bizonyul, jelentősen alacsonyabb áron. A készülék már most támogatja a HDR10 formátumot, a Dolby Vision támogatás pedig egy firmware update útján hamarosan érkezik, így egy kellőképpen sokoldalú TV-t kapunk, míg a lenyűgöző kontrasztokról a Sony „X-tended Dynamic Range PRO 6x” technológiája gondoskodik, mely a képernyő teljes terjedelmében erősíti, illetve tompítja a háttérvilágítás szintjét. Akárcsak a Sony OLED termékcsaládjának esetében, ebben a modellben is a Sony híresen jó képfeldolgozó rendszere munkálkodik, és garantál élénk színeket, ragyogóan kivehető részleteket, valamint kristálytiszta képet.

SonyX900F_81zO7V11LOL._SL1500_.jpg

Sony XBR65X900F - A Sony X900F kitűnő háttérvilágítási rendszere és fantasztikus képfeldolgozása együttesen gondoskodnak olyan képekről, melyekről nem gondolnánk, hogy lehetségesek egy LCD TV-n.

 

 

LG SIGNATURE OLED TV W8 - A LEGJOBB FELSŐKATEGÓRIÁS TV

 

Miért vegyük meg: Az LG tapétatévéi a hihetetlen képminőség és a lenyűgöző külső kombinációját kínálják

Kiknek ajánljuk: Azoknak, akiknek a pénz nem jelent akadályt.

Mennyibe kerül: 1.960.000 és 4.200.000.- között

 

04_W8_A_Cinema_HDR_desktop_edit.jpg

 

Miért választottuk az LG Signature OLED TV W8-at: Először is, szögezzük le: Ezeknek a TV-knek az árcédulája mellett nem lehet csak úgy elmenni. Mindazonáltal az LG „tapéta” televízióit muszáj látni ahhoz, hogy valaki elhiggye, ilyen valóban létezik, és ha valaki már egyszer látta, lehet, hogy utána minden erejével azon lesz, hogy beszerezzen egyet. Akárcsak a tavalyi év W7-es modellje esetében, a W8 legtöbb alkotóeleme is a mellékelt soundbarban kapott helyet, mely egyben a Dolby Atmos objektumalapú surround hangzásról is gondoskodik. A készülék támogatja valamennyi elterjedt HDR formátumot, ennélfogva ez a TV annyira jövőbiztos, amennyire egy TV csak lehet. Ez pedig mindenképp előny, ugyanis ha valaki e mellett a készülék mellett dönt, valószínűleg egy darabig nem fogja nagyobb vásárláson törni a fejét.

LGW8_237414231.jpg

LG SIGNATURE OLED TV W8 - Az LG futurisztikus külsejű „tapéta” OLED TV-je utolérhetetlen képminőséget és funkciókat tartogat számunkra, amit látni kell ahhoz, hogy tényleg elhiggyük.

 

 

TCL 6 sorozatú Roku TV - A legokosabb nagyteljesítményű „gazdaságos” TV


Miért vegyük meg: Valószínűleg a TCL 6 széria kínálja az idei év legjobb ár-érték arányát.

Kiknek ajánljuk: Azoknak a büdzséorientált vásárlóknak, akik nem érik be alacsonyabb minőséggel és kevesebb funkcióval.

Mennyibe kerül: 182.000.- és 280.000.- forint között

 

6serieslifestyle2-e1515429702336.jpg

 

Miért választottuk a TCL 6 sorozatú Roku TV-t: Mikor először találkoztunk a TCL 6 sorozattal, rögtön felfigyeltünk rá, hiszen 1000 dolláros maximális javasolt kiskereskedelmi áron egy minőségi panellel rendelkező, valamennyi jelenleg elérhető HDR technológiát támogató készüléket kapunk, mely ideális választás, ha valaki a legjobb ár-teljesítmény arányra törekszik egy új TV vásárlásakor. A 65”-os modellnél 120, míg az 55”-os modell esetében 96 local dimming zóna gondoskodik az LCD képernyőkhöz képest kiemelkedő kontrasztról, a HDR Pro Gamma technológia pedig automatikusan a szoba világosságának megfelelően igazítja a háttérvilágítást. A TCL 6 sorozatnál a képminőség mellett a Roku OS platform gondoskodik a legjobb okostévé élményről. Még ha valakinek nem is feltétlenül szűkös a büdzséje, könnyen lehet, hogy a TCL modelljei között megtalálja mindazt, amire csak szüksége lehet egy új TV-ben, az így megspórolt összeget pedig egy soundbar vagy surround házimozi rendszerre fordíthatja.


TCL 65R617 ROKU TV4.jpg

TCL 65R617 - A kimondottan jutányos árú 6-os sorozat a legjobb képminőséget produkálja, amit ezidáig a TCL-től láttunk, emellett pedig HDR támogatás és a lenyűgöző Roku OS is szerepel a készülék által kínált funkciók között. 

 

 

PHILIPS 55OLED803 4K HDR OLED - A BEST BY OLED TV

 

Miért vegyük meg: Elképesztő dizájn, P5 processzor, Ambilight

Kiknek ajánljuk: Azoknak, akik szeretik a Ambilight technológiát

Mennyibe kerül: 524.000.- és 799.990.- között

 

PHILIPS 55OLED 803 01.jpg

 

Miért választottuk a Philips 55OLED803 4K OLED TV-t: A Philips tévék az elmúlt esztendőkben hihetetlen fejlődésen mentek keresztül, nem csak a dizájn vonatkozásában léptek nagyot előre, hanem a képminőség terén is utolérték, ha éppen meg nem előzték a nagyokat. Ergonomikus távkapcsolójuk, amivel az Android platformot kezelni lehet több mint kényelmes. Technikai szempontból a Philips P5 képfeldolgozó processzor átlagon felüli látványban részesíti a szemlélőket. Az RGB alapon működő Ambilight, ami a Philips találmánya a képfelület domináns színéhez alkalmazkodva, kitágítja a képérzetet, ami rendkívüli élményt nyújt azoknak, akik kedvelik ezt az alkalmazást. A televízió színvisszaadásnál döntő szerepet játszó fekete ennél a panelnél 0 nit amely végtelen kontrasztarányt biztosít a látott képnek. A Philips 55OLED803 egy fantasztikus televízió, rendelkezik Ethernet interfésszel, integrált WiFi-vel applikációkkal kapcsolódik a Netflix-hez és más tartalomszolgáltatókhoz, sőt a fizetős digitális adások kódolásához szükséges Cl+ slot sem hiányzik róla.

 

55OLED803_79-MI1-global-001.jpg

Philips 55OLED803 - OLED technológia és a képfeldolgozó processzor által szolgáltatott képminőség, valamint az Ambilight fényglóriával remek összhatást kelt, aki egy ilyen vásárol, annak biztosan sok öröme telik majd benne.

 

A cikk még nem ért véget, további információk a teszteléssel kapcsolatosan a következő oldalon találhatóak!

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.360296 másodperc.