Sztereó MagazinFÓKUSZBAN A PANASONIC: INNOVATÍV TV-K OKOS AV ESZKÖZÖK

Sztereó Magazin | 2018. Július 12., Csütörtök 11:00

A Panasonic immár hagyományosan 2018 elején is bemutatta az idei évre szánt, otthoni és üzleti felhasználóknak készített újdonságait. A rendezvény a Panasonic századik születésnapi fennállását is ünnepelte.

A Panasonic immár hagyományosan 2018 elején is bemutatta az idei évre szánt, otthoni és üzleti felhasználóknak készített újdonságait. A rendezvény a Panasonic századik születésnapi fennállását is ünnepelte, megemlékeztek a konszern alapítójáról, a legfontosabb mérföldkövekről és felvázolták a vállalat jövőjét is.

 

1.jpg

 

Uralkodnak a tévék

 

A Panasonic életében a konzumer elektronikai piacon a tévék játsszák a legfontosabb szerepet. A vállalat tartva magát a korábbiakhoz a legfelső kategóriában továbbra is az OLED képalkotási eljárást favorizálja, és 2018-ban két új sorozattal bővíti palettáját. Az FZ800 és az FZ950 minden tulajdonságában megegyezik, azt leszámítva, hogy az utóbbit ellátták egy beépített, nagy teljesítményű, Technics hangprojektorral. Mindkét széria megkapta a legújabb továbbfejlesztett HCX képfeldolgozó processzort, amely a cég titkos fegyvere a vetélytársak elleni harcban.

 

11.jpg

 

Az új készülékek Ultra High Definition felbontásúak, és biztosítják a nagy dinamikatartományú videók, filmek megjelenítését. Különlegességük, hogy a HDR10 és Hybrid Log Gamma mellett már az új HDR10+ szabványokkal is elboldogulnak, ami azt jelenti, hogy ezek a világ első HDR10+ OLED televíziói.

Működés közben is alkalmunk nyílt megtekinteni a készülékeket és megállapíthattunk, hogy a kép minősége egész egyszerűen kifogástalan. A színek valósághűek, természetesek, és a mozgásmegjelenítés pedig akadozásmentes, folyamatos. Érdemes megemlíteni, hogy a tavalyi év egyik sztárját, az EZ1000 szériát sem felejtették el, a család idén egy új, 77 hüvelykes képátlóval bíró óriással gyarapszik.

 

5.jpg

 

A Panasonic továbbra is foglalkozik az LED háttérvilágítású LCD modellekkel, még mindig ezek a készülékek teszik ki a kínálat javarészét. A választék 2018-ban továbbra is a belépő szinttől a felső kategóriáig terjed. A csúcsot itt az FX780 sorozat jelenti, amely kitűnik a globális LCD tévé mezőnyből rendkívül vékony, OLED készülékeket idéző panele révén. Ez a készülék jelenleg az innováció egyik csúcsa az LCD fronton, és a Panasonic büszke is erre a termékére. Mellesleg a legtöbb idei LED LCD televíziójuk már 4K felbontású, és szavatolja a nagy dinamikatartományú videóanyagok, filmek megjelenítését. Itt kell megemlíteni az új HDR felskálázás technológiát, amely képes a hagyományos, tehát alacsony dinamikatartományú, SDR tartalmakat úgy átalakítani, mintha azok nagy dinamikatartományúak lennének.

 

3.jpg 4.jpg

 

A Panasonic továbbra is kitart a saját fejlesztésű, Firefox OS alapokra épülő okostévé rendszere mellett. A platform legfrissebb verziója jó néhány változást tartalmaz. Például támogatja a Bluetooth technológia használatát, valamint felkészítették a tévéket az intelligens segédekkel való együttműködésre is, néhány hónap múlva érkezik egy szoftverfrissítés, amelyet követően a készülékek támogatják majd az Amazon Alexa és Google Assistant technológiákat. Ennek révén a tv távirányítójával vezérelhetők a kompatibilis okos eszközök, például a lámpák, illetve mód nyílik a minden korábbinál fejlettebb hangvezérlés funkció alkalmazására is.

 

21.jpg 6.jpg

 

Audio termékek

 

A Technics márka kínálata az elmúlt időszakban több elsőrangú modellel bővült, így például az SP-10R lemezjátszóval, de említhetnénk az Ottava kompakt high-end audio rendszert is. A Technicsnek nem csupán a múltja fényes, hanem a jelene és jövője is van.

A holding Panasonic név alatt is futtat más hangeszközöket is. Ezek közül is ki kell emelni a hangprojektorokat, amelyekből mostanra komoly flottát épített fel a vállalat, megtalálható közöttük  kompakt, viszonylag kis teljesítményű, és a komoly hangerőt produkáló, nagyméretű berendezések egyaránt, de nem feledkeztek meg a kisebb, letisztultabb ám sokoldalú mikro hifi rendszerekről sem.

 

18.jpg 19.jpg

 

Ezek között helyet kaptak a saját médialejátszó alkalmazással, rádióval, optikai meghajtóval és Bluetooth támogatással rendelkező darabok is. Sőt az egyikük, a HC2020,- hasonlóan a vállalat első okoshangszórójához a GA10-hez, - támogatja az okos asszisztens technológiát. Azaz parancsszóval lehet életre kelteni, és a termékeken keresztül vezérelni a csatlakoztatott smart berendezéseket, például a termosztátot.

 

12.jpg 13.jpg

 

Ezen kívül beszélgetni is lehet velük, így ha felszólítjuk, hogy például keresse ki nekünk a környéken található éttermek listáját, akkor azt a hangszóró megteszi, és természetesen "fel is olvassa" a találatokat. Amennyiben sikert aratnak a vásárlók között is, akkor nyugodtan számíthatunk arra, hogy ez az eljárás már a közeljövőben rohamos terjedésnek indul. És ha már a különleges modelleknél tartottunk: meg kell említeni a RF-D100BT típusjelzésű DAB+ kompatibilis kompakt hangrendszert is, amely üde színfoltot jelent retrós dizájnjának, pazar hangminőségének köszönhetően.

 

17.jpg

 

 

Blu-ray lejátszók

 

A japán vállalat az első pillanattól fogva elkötelezett támogatója az UHD Blu-ray szabványnak. Az eddig is komoly választékukat az idei évben több új modellel is bővítik. A DMR-UBC70 egy sokoldalú mindenes, rendelkezik integrált tv tunerekkel, okostévé rendszerrel, és 500 GB tárolókapacitású merevlemezzel is. Ennél is izgalmasabb a DP-UB9000 nevű asztali médialejátszójuk, amelyet amellett, hogy felszereltek UHD Blu-ray lemezek kezelésére képes optikai meghajtóval, komplett 7.1-es analog kimenettel rendelkezik, ellátták high-end audio komponensekkel, valamint megkapta a televíziókból már ismerős HCX képfeldolgozó processzort is.

 

9.jpg

 

Okos otthon, okos város

 

A Panasonic életében egyre komolyabb hangsúlyt kapnak az IoT (Internet of Things) eszközök, és azon belül is az úgynevezett okos otthon megoldások, és bemutatta az ilyen jellegű termékeit, például az ingatlanfigyelő, babafigyelő berendezéseket, kamerákat. A Panasonic elkötelezett az okos városok témakörben, és már jelenleg is számos olyan technológiával rendelkeznek, amelyek egymással, illetve más gyártók termékeivel is összekapcsolhatók.

 

20.jpg

 

Ezek segítségével pedig olyan hatalmas integrált rendszerek hozhatók létre, amelyek segíthetik a logisztikai folyamatok automatizálását, ezzel pedig rengeteg energia takarítható meg, vagy akár növelhető a biztonság is. E megoldások már most nagyon fontos szerepet játszanak a Panasonic életében, épp úgy, mint mondjuk a Tesla autókban is használt akkumulátorok, és jelentőségük várhatóan a jövőben még tovább fog nőni.

 

www.panasonic.hu

 

Tudósítónktól

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.323403 másodperc.