Sztereó MagazinPhilips 65PUS7601 UHD TV; ALL IN ONE

Sztereó Magazin | 2016. December 07., Szerda 05:00

UHD felbontás, Ambilight, HDR. A Philips 65PUS7601 mindent tud, amit ma egy felső kategóriás modelltől elvárhat az ember, sőt néha még annál is többet.

A Philips formatervezésért felelős mérnökei a 65 hüvelykes képátlóval bíró 65PUS7601 típusszámú modell esetében egy abszolút konzervatív, elegáns, visszafogott dizájnvonal mellett tették le a voksukat, amely látva a végeredményt, nagyszerű döntésnek bizonyult.

Phjilips 7601_65_F_EISA.jpg

 

Elegáns, letisztult külső

 

Olyan készülék született meg ugyanis, amely bátran beállítható egy modern hangulatú szobába, lakásba épp úgy, mint egy tradicionális miliőt árasztó nagypolgári otthonba. A vékony kávák nagyon jól harmonizálnak a keskeny, abszolút nem hivalkodó talpakkal, ennek köszönhetően pedig kicsit olyan az összhatás, mintha a televízió a levegőben lebegne.

 

 

Kényelmes használat

 

Android TV + billentyűzet a távirányítón... A Philips az elsők között állapodott meg a Google-lel arról két évvel ezelőtt, hogy a készülékbe az amerikai online óriás által kifejlesztett okostévé rendszert, az Andorid TV-t építik, így értelemszerűen ebbe a modellbe is ez a platform került. Az uniformizált, tehát többé-kevésbé minden gyártó készülékén hasonlóan festő grafikus kezelőfelület ez úttal is kényelmesen használható, bár az tény, hogy a személyre szabhatóság azért hiányzik belőle, és alkalmazhatnának egy kicsit kisebb ikonokat a jobb átláthatóság érdekében. A rendszerbeállításokhoz megtartották a Philips által évekkel ezelőtt bevezetett puritán kialakítású menürendszert, amely kicsit idejétmúlt külsejű, de ettől függetlenül továbbra is kényelmesen használható, és magyarul is kommunikál.


65PUS7601_12-E1P-global-001.jpg
Az Android TV-ben a fő hangsúly a különféle tartalmak elérésén, és a Google által rendelkezésre bocsájtott hatalmas számú alkalmazáson van. Ezek között kiemelt szerepet kaptak a különféle multimédiás applikációk, film-, zene-, kép- és videómegosztók, illetve természetesen a játékok sem hiányoznak. Azért az utóbbiaknál meg kell jegyezni, hogy a komolyabb 3D grafikával bíró programokkal nem minden esetben boldogul tökéletesen a hardver (MediaTek MT5890 SoC, ARM Cortex A17 processzormagok, 1,5 GB RAM, Mali-T624 grafikus vezérlő), hiszen kisebb-nagyobb mértékű akadozások, döccenések olykor megfigyelhetőek. Ezt leszámítva az internetes alkalmazások futtatása jól működik, a rendszer kellően gyors, és stabil, nem produkál fagyásokat. Természetesen a böngészésre is mód nyílik, azaz gyakorlatilag bármilyen weboldal megjeleníthető a képernyőn közvetlenül számítógép vagy mobil eszköz közbeiktatása nélkül.
65PUS7601_12-RCP-remote two sides.jpg
A Philipstől már megszokott módon a távirányítót ellátták egy 35 gombot tartalmazó QWERTY billentyűzettel, illetve egy egér kiváltásra alkalmas úgynevezett tapipaddal, ami nagyban megkönnyíti a már fent említett netes alkalmazások használatát. A hagyományos funkciók ellátása sem ütközik akadályba, hiszen maga a távvezérlő is egy remekül megtervezett darab, amin nem spóroltak a funkciógombokkal, így az összes lényeges menüpont, paraméter vagy szolgáltatás villámgyorsan elérhető.

 

 

Beépített hangrendszer és médialejátszó

 

A Philips 65PUS7601 integrált hangrendszere némiképp erőteljesebb, dinamikusabb megszólalást produkál, mint amit a televízióktól általában megszokhattunk, köszönhetően az alkalmazott Double Ring technológia, és a 30 wattos maximális kimeneti teljesítményt produkáló hangsugárzóknak. Hanghibák nincsenek, tehát statikus zajoktól, zúgástól vagy a készülékház rezonanciájából fakadó zavaró rezgéstől nem kell tartani. Bekapcsolható rajta a virtuális térhatású hangzás (Incredible Sound), azonban ez az eljárás minden ígéret ellenére nem képes kiváltani egy jól megkonstruált, több hangfalból álló házimozi vagy sztereo szettet.
A beépített médialejátszó alkalmazás az általánosan használt formátumok jó részének kezelését támogatja, így például módot ad például jó néhány Ultra High Definition HDR (High Dynamic Range) videó megjelenítésére is. De ha valamivel mégis gond lenne, az sem jelent problémát, hiszen az Android TV alkalmazásboltjában rengeteg az ilyen feladatra szánt, ingyenesen letölthető és telepíthető alkalmazás. Természetesen a képek, fotók is a képernyőre varázsolhatóak, illetve a zenei állományok megszólaltatása is megoldott.

65PUS7601_connectio.jpg

 

Ambilight

 

A vállalat 2004-ben mutatta be egyedülálló technológiáját az Ambilightot, amely a képernyő mögé varázsol fényglóriát színes LED-ek segítségével. Az idei, továbbfejlesztett változattal szerelték fel ezt a televízióit is, ami azt jelenti, hogy a fények még pontosabban követik a megjelenő tartalmi változásokat, és ezáltal kiterjesztik a kijelzőt. Természetesen ez a szolgáltatás ki is kapcsolható, illetve az egyszínű mód is beállítható rajta, sőt a fények még a fal tónusának megadásával is finomhangolhatóak. Az Ambilight tényleg egy különleges, és nem mellesleg igen látványos funkció, amely adott esetben komoly hozzáadott értéket jelenthet, ezáltal komoly érvként merülhet fel egy vásárlási döntés meghozatala során.

 

 

Ultra HD és HDR

 

Bár a pletykák szerint idén már a boltokba kerülhet a Philips első OLED televíziója, a modelljeik most még kizárólag a LCD technológiára épülnek. Ebbe a modellbe egy Ultra Highd Definition, azaz 3840 x 2160 képpont felbontású panelt építettek, amely képes a nagy dinamikatartományú, azaz High Dynamic Range tartalmak megjelenítésére is. Ez azt jelenti, hogy az elektronika amennyiben ilyen típusú tartalmat érzékel, automatikusan módosítja az aktuális tartalomtól függően az egyes képrészletek fényerejét, ami egyben garancia a képminőségre.

Ez elméletileg a valóságot még inkább megközelítő képminőséget eredményez, és a gyakorlati tapasztalatok alapján a dolog működik, de még nem tökéletesen. A rendszer némi finomhangolásra szorul még, hiszen olykor apróbb anomáliák felfedezhetőek, konkrétan néha kicsit sötét a kép.


PHILIPS2016PRESS-1L.JPG
A beépített képjavító technológiák közül meg kell említeni a felbontás felskálázást, ami nagyon jól működik, így akkor is ki lehet használni a 4K felbontásban rejlő lehetőségeket, ha a film vagy videó nem ilyen részletességű "gyárilag". A készülékből nem hiányzik a Perfect Natural Motion fantázianevű interpolációs eljárás sem, amelynek köszönhetően még az igen gyors mozgások megjelenítése is tökéletesen folyamatos, akadozásmentes. A betekintési szög nagyon jó, így a tónusok még teljesen lehetetlen pozícióból nézve a kijelzőt sem kezdenek fakulni. A színvilág egyébként a megfelelő beállítások használatakor nagyon szépek, természetesek. E tekintetben ez a készülék jelenleg egyértelműen az élvonalban van a globális tévékínálatot tekintve. Egyébként képhibákkal egyáltalán nem találkozni, zavaró remegés, villogás, villódzás egyáltalán nem jelentkezett. A készülékből természetesen nem hiányoznak az előre programozott képi profilok, amelyek nevükkel is jelzik, hogy milyen típusú tartalmak mellé optimalizálták ezeket. Így például kiválasztható a filmek, játékok, fényképek mellé szánt opció, és az sem hiányzik, amelyet kirakatokban, vendéglátóipari egységekben, szállodákban lehet használni a megszokottnál nagyobb fényereje miatt.

 

 

Ajánlat

 

A Philips a  65PUS7601 személyében egy nagyszerű készüléket tett le az asztalra, amely bármely konkurens gyártó csúcstermékével eséllyel veheti fel a versenyt. A kép minőség jó minőségű források, és megfelelő beállítások használata során remek. A beépített hangrendszer nagyszerűen teljesít, az Android TV platform pedig nagyon komfortos kezelést szavatol. A visszafogott dizájn remek, így nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ez a televízió minden ízében egy remek készülék.

(Somfai Gábor)

 

A műszaki adatok és a tesztértékelés a következő oldalon található!

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.120523 másodperc.