Sztereó MagazinTOP 5 Integrált erősítő

Sztereó Magazin | 2018. Augusztus 23., Csütörtök 08:00

A legjobb hangzást megteremtő hifi rendszerek legfontosabb alkotóeleme az erősítő. A beérkező jelet fel kell dolgozni, és a lehető legjobb minőségben továbbítani a hangszórók fel, így annak jártunk utána, hogy melyek a legjobb integrált erősítők.

A hifi rendszerek központi eleme az erősítő, amelyek nélkül a legjobb konfiguráció is csupán levélnehezék szerepét töltheti be. A hazai piacon rengetegen kínálnak alternatívákat a témában, sokszor megdöbbentő árcédulákkal, melyek a felsőbb tízezernek szólnak, vagy a kifejezetten vájtfülő audiofil műértőknek. Megvizsgáltuk a piaci kínálatot, és földhöz ragadt módon gyűjtögettük az általunk legjobb vételnek minősülő termékekből. Szóval legújabb összeállításunkban az integrált sztereó erősítők kínálatából szemezgetünk, életképes alternatívát keresve a különböző árkategóriákban…

 

mcintosh-ma9000.jpg

 

5. Erősítő 100.000 forint alatt

 

A belépőszint legtöbb esetben a kompromisszumokról szól, hiszen a szűkösebb költségvetés miatt a felhasználók kénytelenek szemet hunyni, néhány kisebb-nagyobb hiányosság felett. A kategória képviseletére az ONKYO A-9010 (74.900 Ft) erősítőt választottuk, ami nem egy friss modell, de agilis és jól összerakott készülék. A berendezés kiemelkedően tiszta hangélményt kínál; a be- és kimenetek között rövid jel utakat használ; a stabil tápellátást nagyméretű transzformátor biztosítja, míg a megfelelő üzemi hőmérsékletről alumínium hűtőbordák gondoskodnak. Az AB osztályú erősítő 2 x 44W teljesítményt biztosít, távvezérelhető és phono bemenettel is rendelkezik, így lemezjátszók mellé is ideális választás lehet.

 

CP-1050_A-9010__S__N9999x9999.png.jpg

 

4. Erősítő 100.000 – 200.000 forint között

 

Ha kicsit mélyebben nyúlunk a zsebünkbe, újabb gyöngyszemekre bukkanhatunk, ezek között található a DENON PMA-50 (169.990 Ft) erősítő, amely mindent tud, amire az igényes hallgatóknak szüksége lehet. A készülék rendkívül helytakarékos, ugyanis vízszintesen és függőlegesen is elhelyezhető. A készülék csatornánként 50W teljesítményre képes, ehhez társul a DDFA technológia biztosította nagyszerű zenei élmény. A remek hangzásról az Advanced AL32 digitális jelfeldolgozó rendszer gondoskodik; a támogatott formátumok között többek között a PCM és DSD is megtalálható. Az erősítő hálózati és vezeték nélküli kapcsolatot is biztosít, valamint analóg és digitális konnektorokkal is rendelkezik.

 

DSC01941bb.jpg

 

3. Erősítő 200.000 – 300.000 forint között

 

Elérkeztünk a sokak által lélektani határnak tartott árkategóriához, ahol a megkérdőjelezhetetlen minőség mellett a hangtisztaságra és az extra szolgáltatásokra kerül a hangsúly. A tartomány egyik markáns képviselője a TEAC AX-501DA (289.990 Ft) erősítő, aminek tervezői képesek voltak a D osztály kínálta előnyöket, kompakt csomagolásban tálalni. A csatornánként 90W teljesítmény, egy meglepően kisméretű házból ered, s ugyan az alulméretezett toroid trafó elgondolkodtató, ésszerű terhelés mellett semmilyen hátrány nem származik belőle. A készülék masszív felépítésű és kifejezetten tetszetős darab, ami rendkívül alacsony torzítás mellett, széles frekvencia-tartományban dolgozik. A beépített D / A konverter és a digitális konnektorok miatt a készülék praktikusan társítható számos forrással.

 

a42e99847a0cc509f26d30d1b246cb0f.jpg

 

2. Erősítő 300.000 – 400.000 forint között

 

Lassan elkezdjük a csúcstámadást, de (hogy hűségesek maradjunk az analógiához) előtte elidőzünk kicsit az alaptáborban. Ezúttal a MARANTZ HD-AMP1 (349.990 Ft) erősítőre esett a választásunk, amely a teljesítmény tekintetében meghökkentő lehet, de az ördög mindig a részletekben bujkál. A készülék D osztályú technológiára építkezik, saját fejlesztésű digitális szűrőt és műveleti erősítőt dolgoztat. A DAC chip natív módon kezeli az összes nagyfelbontású formátumot, amihez koaxális, optikai és digitális bementeken keresztül lehet hozzáférni. A készülék klasszikus megjelenésű, rendkívül igényesen megalkotott erősítő, amely számos lehetőséget kínál, egy prémium hangrendszer építéséhez.

 

XL_MARANTZ-HD_AMP1-HD_CD1-BK_EU-lifestyle-atmosphere.jpg

 

1. Erősítő 400.000 forint fölött

 

Erősítűs barangolásunk végéhez közeledünk. Megpróbáltunk a föld közelében maradni, ezért most nem teszünk említést a többmilliós ultra high-end szörnyekről, amelyek a földi halandók számára csak az Euro Jackpot főnyeremény besöprése után lennének elérhetők. Választásunk a HEGEL H190 (1.099.000 Ft) erősítőre esett, amely a norvég gyártó egyik legújabb eszköze. Az újdonság kívülről az egyik legunalmasabb készülék, de az északi csapat sosem a mókusvakításról volt híres, így ezen annyira nem lepődtünk meg. A korábbi eszközökkel szemben, ezúttal egy kontrasztos OLED kijelzőről olvashatók le a különböző információk, amit egy tetőtől-talpig alumínium házra pakoltak. A minimalista előlappal szemben a hátoldalon akad bőven látnivaló; a fix és szabályozható csatlakozóknak hála a készülék előerősítő vagy végfok szerepét is képes betölteni. A kifinomult hangélményt a második generációs SoundEngine szavatolja, amihez kiváló konvertert társítottak a mérnökök. A csomagból természetesen nem maradt ki a hálózati lejátszás lehetősége sem, amihez minden feltételt biztosítottak.

 

hegel-h190-1_.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.134593 másodperc.