Boenicke Audio ? Fából faragott mesterművek

Home Archívum Hírek archívum Boenicke Audio ? Fából faragott mesterművek

W5_1 640.jpg

 

Minden Boenicke hangsugárzó tömörfa (dió, kőris, cseresznye, tölgy), s mindegyik modell három különböző változatban (S, SE és SE+) készül, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Az egyes változatok között a crossover, valamint a meghajtók mellé rendelt technológia jelenti a különbséget. Mindegyik készülék, gondosan válogatott alkatrészekből épület, míg a hátoldalra kiváló minőségű WBT kötőelemek kerültek.

 

W8_2 640.jpg

 

A W5 hangfal dobozában, egy 133 mm-es hosszú löketű mélysugárzó, valamint egy 76 mm-es full range meghajtó dolgozik. Az SE változatban a basszus meghajtóhoz elektromechanikus parallel rezonátor kapcsolódik és a crossover elrendezése is változik, míg az SE+ verzió esetében, mindkét meghajtóhoz rezonátort társítottak. A hangfal érzékenysége 83-86 dB, a névleges impedancia pedig 4 ohm. A közel három literes dobozokat, egyedi rugós lábak szigetelik el az asztaltól. A W8 álló hangsugárzó 165 mm-es basszus, egyedi tervezésű 101 mm-es mélyközép és 76 mm-es full range meghajtóval rendelkezik. A fejlesztett változatok ezúttal is megkapták a rezonátorokat, egyedi crossoverrel dolgoznak és topkategóriás komponensekből épültek. A karcsú kabinetek SwingBase lábakon támaszkodnak.

 

 

W13_1 640.jpg

 

A W11 hangsugárzó felépítése a fentebb leírtakhoz igazodik, azonban ezúttal 250 mm-es hosszúlöketű mélysugárzó felel a basszus hangokért. A kabinet ezen felül, egy 152 mm-es mélyközép, valamint a többi modellből ismerős full range meghajtónak is helyet biztosít. A 89 dB érzékenységgel és 6 ohm impedanciával dolgozó készülék, újfent SwingBase lábakon egyensúlyoz; a kabinet hátoldalára szerelt autoformer segítségével pedig manuálisan szabályozható a basszus szintje. A W13 (105 x 18 x 39 cm) a gyártó legimpozánsabb modellje, amely kialakítását tekintve következetesen illeszkedik a sorba. A kabinet két oldalába, két egymásnak háttal elhelyezett, ultra-kemény membránnal ellátott 330 mm-es mélysugárzó dolgozik. Ezúttal sem kell lemondani az egyedi tervezésű mélyközép, valamint a full range meghajtóról, amik mellett 2 x 350W teljesítménnyel rendelkező, D osztályú erősítőnek is helyet szorítottak.

 

Forrás: www.boenicke-audio.ch