CES2019 – Új lemezjátszókkal támad a Technics

Home Archívum Hírek archívum CES2019 – Új lemezjátszókkal támad a Technics

Az SL-1200MK7 jelzésű készülék megőrizte az SL-1200 lemezjátszóra jellemző kezelhetőséget, megbízhatóságot és tartósságot, ugyanakkor az új mag nélküli, közvetlen meghajtású motor és a hangzásfokozó technológiák már a megújulást jelképezik. Az SL-1210MK7 régóta az első új szabványú DJ lemezlejátszó, amelyre stabil forgás és erőteljes nyomaték jellemző. A közvetlen hajtású rendszer több előnyt is kínál, hosszú ideig képes precízen működni és nem igényel cserealkatrészeket. A közvetlen meghajtású motorban, egy mag nélküli állórész található, amivel kizárták az egyenetlen nyomaték problémáját. A készülék a legújabb motorvezérlési technológiával rendelkezik, amelyet a Panasonic Blu-ray termékek fejlesztése során dolgoztak ki. Ez a mikroszámítógépet alkalmazó eljárás, gondoskodik a magas nyomatékról normál forgás közben és pontosan reagál a különböző DJ technikákra.

 

tech1200mk7_640.png

 

A barázdák követéséért és a jelek pontos kiolvasásáért S alakú hangkar felel, aminek csöve könnyű és nagy merevségű alumíniumból készült. A kardános felfüggesztésű lejátszókar forgácsolt csapágyperselye és precíziós csapágyai gondoskodnak a kiváló barázdakövetési teljesítményről és a tűugrás elkerüléséről. A lemeztányér két rétegű; a hátoldalt teljes egészében tompító gumibevonat, segít elnyelni az öntött alumínium lemeztányér nemkívánatos rezgéseit. A forgási sebesség 33-1/3, 45 vagy 78 rpm értékre állítható, egyedi módon finomhangolható, ráadásként fordított lejátszásra is lehetőség van. A hangszedőt és tűt, nagy fényerejű és hosszú élettartamú LED világítja meg, hogy a készülék sötétben is használható legyen.

 

tech1500c_640.jpg

 

A másik újdonság a SL-1500C lemezjátszó, amely számos eredeti Technics technológiával rendelkezik. A motorvezérlés, nyomatékszabályzás, rezgéscsillapítás teljesen megegyezik a fentebb leírtakkal, ezúttal is kimagasló forgási precizitást és teljesítményt kapunk. A készülék beépített MM phono equalizer erősítővel rendelkezik, így olyan audioeszközzel is csatlakoztatható, amelynek nincsen RCA bemenete. A phono egység saját tápellátást kapott, amit elkülönítettek a motor és a vezérlő áramkörök tápellátásától, ezzel is csökkentve a zajképződést. A kívülről érkező zaj hatását pajzs-szerkezet tompítja. Az SL-1500C letisztult külsőt kapott, ami mentes minden felesleges díszítőelemtől, ugyanakkor biztosítja a gyártóra jellemző kiváló kezelhetőséget. Az S alakú hangkar végére Ortofon 2M RED hangszedő került, amely igény szerint kicserélhető.

 

 

Forrás: www.technics.com