Luxman PD-171A ? A fekete korongok mestere

Home Archívum Hírek archívum Luxman PD-171A ? A fekete korongok mestere

Luxlemez_2 640.jpg

 

A PD-171A merevebb alvázat és nehezebb bázis egységet kapott. A lábak közvetlen összeköttetésben állnak a fa borítással ellátott, alumínium házzal; a készüléket 4 mm vastag akril porvédő óvja a szennyeződésektől. A lemezjátszó új motorral és vezérlő áramkörrel rendelkezik, utóbbi a nagy teljesítményű erősítőkben használt megoldásokat idézi.

 

Luxlemez_7 640.jpg

 

A harminc centiméter átmérőjű, nagy tömegű (5 kg) alumínium lemeztányért, ékszíj köti össze a nagy nyomatékkal rendelkező AC motorral. A megbízható működés érdekében a mérnökök nagyon merev, tizenhat milliméter átmérőjű golyós csapágyazást választottak, amit kopásálló, nagy szilárdságú PEEK (részben kristályos szerkezetű, kiváló hőállóságú műanyag) csapágyházban helyeztek el.

 

Luxlemez_3 640.jpg

 

A fordulatszám pontos beállításához egy LED stroboszkóp nyújt segítséget, míg a munkaterület megvilágítását egy nagy teljesítményű, leszerelhető LED stylusra bízták. A nem kívánt rezgések kivédésére a hálózati trafót és a motort teljesen elszigetelték, ugyanezt a célt szolgálja a 15 mm vastag alumínium bázis.

 

Luxlemez_4 640.jpg

 

A készülék tökéletesen örökíti tovább az alapmodell jellemzőit, s egészíti ki azokat, minden igényt kielégítő tulajdonságokkal.