Panasonic EZ1000 ? Hollywood a nappaliban

Home Archívum Hírek archívum Panasonic EZ1000 ? Hollywood a nappaliban

A Panasonic legújabb OLED készülékeiről több alkalommal is megemlékeztünk, sőt abban a szerencsében volt részünk, hogy az EZ950E típusjelzésű modellt, hosszabb ideig vendégül láthattuk. A gyártó választékának csúcskészüléke az IFA szakvásáron mutatkozott be, s nemrég a hazai boltok kínálatában is felbukkant.

 

Pana_2 640.jpg

 

Az alaphelyzetben is kiemelkedő kontrasztról és színhűségről híres OLED panelhez a gyártó ebben az esetben is a saját fejlesztésű, Studio Colour HCX2 képfeldolgozó processzorát társította. A megoldás lényege, hogy ún. 3D keresőtáblákra épül, vagyis a rendszer minden fényerő-fokozathoz teljes színadatbázist tárol. Az eltárolt értékekből aztán, mindig az adott helyzetnek megfelelőt keresi elő, így a megjelenített színek az esetek jelentős részében a referencia értéknek felelnek meg.

 

Pana_3 640.jpg

 

A készüléket Dynamic Blade Speaker hangsávval szerelték. A tizennégy hangszórót dolgoztató (nyolc közép/mélysugárzó, két magassugárzó, négy közép egység és két darab passzívsugárzó a kínálat) rendszer, még a legkomolyabb igényeket is képes kielégíteni. A tévé ezúttal is a Firefox OS-re építkező rendszert használja, ráadásként megjelent egy új szolgáltatás. A MyApp lényege, hogy a távirányító bizonyos gombjaihoz alkalmazások rendelhetők, így a dedikált gombok segítségével könnyedén megtalálhatók az eltárolt kedvencek.