Top 5 A világ legdrágább fejhallgatói

Home Archívum Hírek archívum Top 5 A világ legdrágább fejhallgatói

Ezúttal összegyűjtöttük nektek a legdrágább fejhallgatókat, ugyanis elképesztő darabokra lehet bukkanni, ezt pedig veletek is megakartuk osztani. Ezen a listán nem a százezres árkategóriájú fejhallgatók fognak versenyezni, itt a hétszámjegyű árcédulával már labdába sem lehet rúgni. Így történt, hogy az 5000 dollárt kóstáló Final Audio Design Sonorous X, vagy az egy ezressel olcsóbb Audeze LCD-4-es bizony már nem fért fel az ötös listára, de akár a Stax SR-009, vagy a HiFiMan HE1000 V2-es fenevadakat is említhetnénk. De akkor mely fülesek a legdrágábbak? Kezdjük is a listát és nézzük, mi csücsül az első helyen.

 

7822658.jpg

 

5. A V-Moda Crossfade M-100 (40. 000 USD / 10. 350. 000 HUF) négy esztendős modell, aminek nemesfémekkel felturbózott változatáért, egy vidéki lakás árát kell kifizetni. A készülékbe 50 mm-es, dupla membrános meghajtók kerültek, ez képes elválasztani a mélyhangokat a középső frekvenciáktól, míg a komfortos hallgatási környezetet analóg zajkioltó technológia biztosítja. A hangszórók külsejét 3D nyomtatott burkolat fedi, amely a legdrágább változat esetében huszonnégy karátos színaranyból készül… Ez számok tekintetében 40 ezer amerikai dollárt, és majdnem 10 és fél millió magyar forintot jelent.

 

v-moda-crossfade-m-100-over-the-ear-headphones-shadow-f52.jpg

 

4. Következő játékszer a HiFiMan Sangri-La (50. 000 USD / 13. 000. 000 HUF) ami már inkább a teljesítményével igyekszik kitűnni a sorból. A készülék nano-részecske bevonatú, szub-mikrométer vastagságú membránt dolgoztat, amely felülmúlhatatlan nagyfrekvenciás válaszra képes, gyakorlatilag nulla torzítás mellett. A gyártó a füles meghajtását sem bízta a véletlenre, ugyanis a készülék mellé, egyedi csöves erősítőt raktak össze. Ez a szett pedig 50000 amerikai dolcsiba és 13 millió magyar forintba fáj.

 

49ffbf5e.jpg

 

3. A képzeletbeli dobogó alsó fokára a Sennheiser Orpheus (53. 400 USD / 14. 000. 000 HUF) kapaszkodott fel, amely tavaly hazánkba is ellátogatott. A fülhallgató különleges hangzását többek között olyan apróságoknak köszönheti, mint a levegőnél is könnyebb elektrosztatikus réteg, vagy a mindössze 2,4 mikron vastagságú, arany borítású membránok. Ehhez a készülékhez is egyedi erősítő jár, amely hófehér márványból készült. A Sennheiser Orpheus pedig mindössze egy millió magyar forintnak megfelelő összeggel előzte meg vetélytársát a HiFiMan Sangri-La-t.

 

1450026080-sennheiser-orpheus.jpg

 

2. Egy erősebbet lépünk előre az összegek tekintetében, ugyanis az Onkyo H900M Diamond (91. 000 USD / 23. 500. 000 HUF) fejhallgató, egy karcsú és tartós eszköz, de hihetetlen drága. A széles frekvencián dolgozó, nagy teljesítményű 50 mm-es meghajtók kivételes hangélményt biztosítanak. A készülék pontos magas, világos és nyitott közepes tartományt, valamint mély, finom basszust kínál. Aki villantani szeretne annak a gyártó elkészített, egy több száz darab gyémánttal díszített modellt, aminek a havi biztosítása annyiba fáj, mint egy középkategóriás szedán. Az összeget már kimondani is hátborzongató, nem kevesebb, mint 91 ezer dollárról, azaz 23 és félmillió forintról beszélünk, plusz az apró.

 

jbareham.jpg

 

1. A Focal Utopia Tournaire (107. 375 USD / 27. 800. 000 HUF) alapja a világ egyik legjobb fejhallgatója, így megérdemelten csücsül a dobogó legfelső fokán. A 40 mm-es M-alakú membránt dolgoztató füles, karakteres és részletes hangélményt kínál. Már az alapváltozat is másfél millió forintba kerül, de készültek olyan modellek, amiket szorgos kezek, tizennyolc karátos arannyal és hat karátos gyémánttal borítottak. A Focal pedig át is lépte a 100.000 dolláros elképesztő álomhatárt, így a füles értékét közel 28 millió magyar forintnak megfelelő összegben állapították meg. Kicsit talán enyhít a rongyrázáson, hogy az eladásból származó bevétel egy része jótékony célra (egy degeneratív betegségben szenvedő kisfiú kezelésére) ment.

 

3.jpg