Aiptek Pocket Cinema V150W mikro projektor

Home Archívum Tesztek archívum Aiptek Pocket Cinema V150W mikro projektor

Ez nagyszerű lehetőség, persze prezentációs szempontból sem közömbös, mekkora vetítőt kell cipelnünk magunkkal ahhoz, hogy például spontán prezentációt tarthassunk egy ügyfelünknél. Éppen ezért, most megnéztük, mire képes ez a tenyérbe simuló és felhasználóbarát Aiptek Pocket Cinema V150W projektor.

 

A miniatürizálás hatása a funkciókra és a dizájnra

 

Az, aki kézbe veszi a készüléket, első ránézésre nem sokat néz ki belőle, mert a kis méret, szinte mindig alacsony szinvonalat feltételez. Mi azonban láttunk már meglepő teljesítményeket és funkciókat egyesítő mini készülékeket, ezért bizalmat szavaztunk ennek a kis LED fényű DLP „fénynyalábosnak”…

A fényes fehér plasztik burkolatú készülékház teteje a kezelő szerveké, amelyek példaszerűen vannak elrendezve a felületen. A mikrokapcsolók gombjai enyhén kiemelkednek a lapos felületből, ezért még a projektorok használata esetében gyakran fennálló sötét viszonyok között is jól megtalálhatók, és egy kis gyakorlat után, már gyorsan választhatunk a funkciók közül.

aiptek_v150w_wifi_built_in_1048697.jpg

Az optika a hosszabbik oldal sarkába került, és jó mélyre süllyesztve, ami azért jó, mert szinte kizárt az ujjlenyomatok rátapasztása. A készülék oldalain a szellőző nyílásokat és az élességállító kart fedezhetjük fel. A hátlapi panel tartalmazza a csatlakozókat, amely a kis méret ellenére bőséges lehetőségeket kínál a használathoz. Számomra a legszimpatikusabb az SD kártya teljes mértékben süllyesztett foglalata, amit sajnos még ma is csak kevés gyártó alkalmaz a készülékeken. A képi információkat HDMI, VGA, analóg AV, mikro USB, és még egy USB porton is ráküldhetjük az Aiptek készülékére. Végül a legfontosabb, hogy a „mikro menő” szolgáltatásai között még a Wi-Fi is a felhasználó rendelkezésre áll. Az összeszerelést jó illesztések és logikus kialakítás jellemzi.

 

Képi produkció

 

A külső adapteres projektor bekapcsolását követően felpörög a „hajtómű” és egy laptop ventilátor lendületével kezdi az előadást. Egy kicsit üröm az örömben, hogy közelről erős a hangja, olyan, mintha épen videót „renderelnénk” a laptopunkon, vagy egy erős hardver igényű videó játékot játszanánk, ezen az ECO mód sem változtat, a ventilátor hang továbbra is velünk marad.


288448067.aiptek-pocket-cinema-v150w.jpg

 

A kezdő menü 8 ikonjának segítségével kiválasztható a kívánt funkció és beállítás, PlayStation érzésű logika mentén navigálhatunk benne, ami mindenképpen könnyű kezelést jelent, de ami tény az tény, az Aiptek PocketCinema V150W kis mérete ellenére döbbenetes teljesítményt nyújt. Az alkalmazott DLP technológia, 20.000 óra élettartamat ígér RGB LED-ekkel, mely éles, kontrasztos és színekben gazdag képeket vetít a vászonra, és beépített akkumulátorának köszönhetően, külső áramforrás nélkül is működik. A hibátlan teljesítmény leginkább a funkciók sokaságát és az egyszerű kezelhetőséget érinti, mert képminősége azért természetesen nem vetekszik a high-end házimozis igényekkel. A kivetített kép színei természetesek, és 150 cm-es képméret esetén veszítenek fényerejükből. A mobilitást szem előtt tartva mégis van létjogosultsága ennek a kis projektornak, hiszen ha mobil szórakozásról beszélünk egy nyaralás vagy piknik alkalmával, spontán fel lehet dobni a hangulatot például egy jó filmvígjátékkal. Az önfeledt szórakozás tekintetében nagyon jó a Pocket Cinema V150W. Ha nem akarunk lemondani a TV-zésről, az Apitek beépített TV tunerje biztosítja a napi hírek követését. Az SD-kártya foglalatba: SD/SDHC/SDXC (max. 128 GB) kártyák helyezhetőek. A videó- és képfájlokon kívül Office alkalmazásokat (Word, Excel, PPT) és PDF formátumot is kezel.

Aiptek+PocketCinema+V150W+DLP+mini+projektor_62929.jpg

 

Ajánlás

 

Az Apitek Pocket Cinema V150W legnagyobb érdeme a kis mérete. Továbbá a fontos tulajdonsága a vetítés Wi-Fi kapcsolattal közvetlenül telefonról, vagy tabletről, a hangról a projektor beépített hangszórója gondoskodik. Összességében érthető okokból erről a készülékről, inkább lifestyle projektorként beszélhetünk, noha office alkalmazásra is rendkívül alkalmas.


Ár:                127.000.-  

Forgalmazó:   Pálvölgyi Digital Budapest

 

Telefon:

 

Internet:        www.pdb.hu

 

Garancia:         Lámpa garancia 1 év vagy 2000 üzemóra