EVEREST ELITE 740 NC – Csúcstámadás

Home Archívum Tesztek archívum Audió archív EVEREST ELITE 740 NC – Csúcstámadás

Kezdjük a gyönyörű, négy különböző színben elérhető termék külsejével, ami ezüstös csillogással és harmonikus formával megáldott műanyag házzal rendelkezik. Érdekes, hogy a meglehetősen karcsú külsőben hova fért el egy hosszú üzemidőt biztosító akkumulátor; ezt a bravúrt a JBL nagyon szépen megoldotta. Az akkumulátor töltését micro USB csatlakozóval végezhetjük. A vezérlésre szolgáló kezelő szerveket a befogató idomok peremére helyezték, mivel kis helyen egészen sok gomb helyezkedik el, így egy kis gyakorlat kell a gyors kezelés elsajátításához.

 

JBL-Elite-Everest-750nc-04TB.jpg

 

Kényelem és ergonómia

 

Az Elite egyik legnagyobb érdeme a kényelem, mivel a rendkívül jó minőségű fej és fülpárnák varázslatosan sikerültek. Ergonómia terén hibátlan lett a végeredmény, a tartása és a szorító ereje is kiváló, ami a hosszú órákig tartó használathoz feltétlenül szűkséges.

Az ovális kialakítás a halló szerv anatómiáját követve tölti be a feladatát, a lehető legjobban illeszkedik a fül egyedi alakjához, a kényelmet pedig a fület körül ölelő párnázás fokozza.

Az összecsukhatóság és a lapított dizájn segíti a helykihasználást és védi is a fejhallgatót utazás közben. Az Everest szerkezete és a több, mint 90 fokkal történő elforgathatóság a könnyű hordozhatóság zálogai.

Ezeknek a megfigyeléseknek a tudatában nem csoda, hogy a JBL Everest Elite 750NC a kategóriájának legjobb ergonómiáját mutatta fel, és ezzel az idén elnyerte a legjobb termék díját a mobil fejhallgatók között.

JBL Everest_Elite_750NC_Blue_Fold_1605x1605px.png

A Harmanal erősített hangminőség

 

A JBL közel 70 éves tapasztalattal és hihetetlen hangzássa hozza el nekünk a koncerttermek és a stúdiók világát. A zenék hallatán szépen, kellemesen formált hangzást produkál, az előadások naturálisan hangzanak, mint például a Celtic Woman „Destiny” c. lemezének számai. A Ride On című felvételen a súlyos mély hangokkal dúsított női énekhangok rendkívül érzékletesen egészítették ki egymást. A füles sztereó képe hihetetlenül koherens. Naná, hogy ezek után ráengedtük a Dragonforce zenekar soundtrack-jeit is, és az Everesttel még a gyors zenékben is páratlan lekövethetőséget tapasztaltunk, meglepően szélesen tündökölt a hangkaraktere. Érezhetően kissé felfelé húzó magas-tartomány jellemző rá, ahol igazán brillírozik, majd megragadja és belemeríti hallgatóját a zene mélyebb régióiba. Az Adaptive Noise Cancelling technológiával ellátott fejhallgató, tesztünk során kitűnően vizsgázott.

newHarman logo.jpg

My JBL Headphones app.

 

Háromféle állítási lehetőség is a rendelkezésünkre áll a megfelelő gomb megnyomásával, vagy a My JBL Headphones applikáció segítségével. Az adaptív zajcsökkentéssel szabályozni lehet a környezeti zajszintet, ami lehetőséget ad, a beszűrődő környezeti zajok blokkolására, vagy csökkentésére. A teljes elektronikus külső zajzárás mellett, van köztes és van egy egyedülálló lehetőség alkalmazására, amellyel még több külső hangot engedhetünk be a fülünkbe, ami mindenképpen a gyalogos közlekedés biztonságát fokozza. A kifejlesztett elektronikát minősíti, hogy egyik beállítás esetében sem tapasztalható hangtorzító hatás.

 

JBL-Everest-Elite-750NC-1024x576-59a30831a568f270.jpg

 

Az akkumulátor

 

A gyártó állítása szerint 15-20 órás üzemidővel számolhatunk akkumulátor üzemidő kapcsán, amit tesztünkkel is meg tudunk erősíteni. Lemerülés esetén pedig az egy méter hosszú kábel segítségével nyugodtan folytathatjuk a zene élvezetét. A beépített mikrofonról sem kell lemondanunk, mellyel kapcsolatosan a JBL megint csak „oda tette” magát, ugyanis visszhang technológiával is ellátták a természetesebb hangzás érdekében.

JBL Everest_Elite_750NC_Blue_Front_1605x1605px.png

TrueNote hangkalibráció

 

A sokadik jó tulajdonsága a fejhallgatónak a TruNote automatikus hangkalibráció, amely nem tesz mást, mint a saját anatómiai adottságainkat figyelembe véve beállítja számunkra a lehető legjobb hangzást. A fejhallgató kalibrációja személyre szabja a hangfrekvenciát a fülpárnák illeszkedésének adatai alapján, amivel Everest a lehető legjobb zenei élményt biztosítja hallgatója számára.

A fülest egyébként rendszeresen és könnyedén frissíthetjük az erre szolgáló alkalmazással, így a későbbiekben is mindig a legfrissebb és legfontosabb funkciókkal fog örömet szerezni a számunkra. Végül pedig arról sem feledkezhetünk meg, hogy egy csinosan lapos, félkemény hord-táskát is kapunk a JBL-től, amelyben használaton kívül tárolhatjuk féltve őrzött kincsünket.

 

JBL-Everest-710_Feature-ShareMe.jpg

 

Ajánlás

 

„Veszélyes” szerkezetet alkotott a JBL, aminek hallgatásától könnyedén függővé válhat az ember. Kiváló reprodukciós képességei miatt mindenképpen számíthat az igényes zenehallgatók érdeklődésére, ráadásul van egy másik szuper tulajdonsága is, nevezetesen az, hogy tud csendet is teremteni körülöttünk, mert a zajszűrés hatékony és áldásos hatását leállított lejátszásnál is élvezhetjük. Az ár/érték arány szintén az erőssége, hiszen a 100 ezer forintos lélektani határ alá lett pozícionálva.

 

Lambert János

 

A tesztértékelés és a műszaki adatok a következő oldalon találhatóak!

EVEREST ELITE 740 NC – BLUTOOTH FEJHALLGATÓ

 

JBL Everest_Elite_750NC_Blue_Side_1605x1605px.png

Iránytű

Ár: 89.990 Ft

Forgalmazó:

Extreme Audio
Internet: