Marantz PM6006 erősítő és CD6006 CD Nyertes páros

Home Archívum Tesztek archívum Marantz PM6006 erősítő és CD6006 CD Nyertes páros

A Marantz bevállalta, és most elérkezettnek látta az időt, hogy összehozza és beépítse a híres 6000-es sorozat erősítőibe is a DAC áramköröket, hogy így egyenes, és közvetlen utat engedjen a népszerű digitális tartalmak feldolgozásának.

 

 

MZ_PM6006_N-F_SG_ST_001_HI.jpg

A néhány jelentős változáson átesett erősítő felszínén semmi nem látszik, az elegáns Marantz külső szerencsére nem mutat jelentős változást.

 

Ha a belső térben lévő átalakításokat nézzük, akkor a tökéletesen működő részeket mind meghagyták, és hozzá beépítettek egy kivételesen erős DAC-ot, ami lényeges újítás, amit hibátlanuk oldottak meg a Marantz szakemberei. Már ennyi fejlesztés is előre vetítette újabb díjak elnyerését amit az általunk „Nyertes párosnak” nevezett kettős az idei Eisa díjak kapcsán be is zsebelt. De nézzük meg a további fejlesztéseket! /EISA/

Merüljünk el a részletekben


A Marantz PM6006 egy 2×45 Wattos integrált sztereóerősítő, ami jóval több, mint csupán egyszerű utódja az előd PM6005 erősítőnek, hiszen digitális forrásokat is tud kezelni. A PM6006-ot, már lehet csatlakoztatni egy sor digitális forráshoz, ki lehet használni a kiváló minőségű DAC képességeit és élvezni lehet a legújabb magas felbontású zenei fájlok hihetetlen minőségét. Az erősítőben a Prémium szériánál tesztelt DAC chip a CS4398-as került beépítésre, aminek mintavételezése 24 kHz/192bit-es. Minden digitális részt elszigetel a külső hatásoktól a kiegészítő fém ház, így semmilyen interferencia nem befolyásolja az analóg jelfeldolgozást.

MZ_PM6006_U-N-K_B_010_HI.jpg

 

 

Természetesen, a korábbi verzióból megtartotta a Marantz az előerősítő és a végerősítő fokozatot, méghozzá teljesen diszkrét alkatrészekkel – a végfokban továbbra sincs jelen semmiféle chip. Ennek az oka, hogy a válogatott összetevők nem csak jobb minőségű integrált áramköröket alkotnak, hanem lehetővé teszik a pontosabb hang reprodukciót, ami nagyobb tisztaságot és jobb minőséget biztosít a hangzásnak. Emellett módosították az árnyékolt toroid transzformátorokat és a kondenzátorokat is. Természetesen az összes eredeti jellemző szolgáltatás megmaradt: hat audio bemeneti csatlakozó (beleértve a Phono –t is), és a két pár aranyozott hangsugárzó csatlakozó, amelyek lehetővé teszik a kettős kábelezést is változatlanul rendelkezésre áll.

 

MZ_PM6006_N_SG_RE_001_HI.jpg

Az új készüléken most már van optikai és koaxiális digitális bemenet is, amivel immár 8-ra bővült a kiválasztható bemenetek száma. Mint látjuk, az új PM6006 erősítő egy már sokat bizonyított modellen alapul, de emellett még más új és lebilincselő lehetőségeket is rejt magában.

 

Marantz CD6006 CD lejátszó


A Marantz CD6006 CD lejátszó esetében a legfontosabb megismerni való, hogy a High-end elektronikákhoz méltóan, benne egy vastag fém alsó lemez található, és a CD mechanika is központosan lett beszerelve, ami igazán Marantz-os. Ez a konstrukció lehetővé tetszi, hogy gyakorlatilag teljesen sikerült megszüntetni a rezgéseket.


MZ_CD6006_N-F_SG_ST_001_HI.jpg

MZ_CD6006_N_B_RE_001_HI.jpg

MZ_CD6006_N-F_SG_OT_010_LO.JPG

Az erőteljes AC tápellátás, a digitális és az analóg áramkörök, a minőségi CS4398 DAC átalakító, az aranyozott csatlakozók és a fejlett Marantz HDAM-SA2 jelerősítő fémjelzik az új Marantz CD6006 CD lejátszót. A új távirányító a PM6006 erősítő egyidejű vezérlésére is alkalmas. A készülék iPod csatlakoztatási lehetősége által a iPod/iPhone eszközökön tárolt zenék lejátszására is alkalmas. A Marantz CD6006 CD lejátszó további pozitív jellemzője a készenléti állapotban mérhető igen alacsony energiafogyasztás, és az automatikus kikapcsolás üzemmód, ami hozzásegít a minimális áramfogyasztás eléréséhez, bár tudom, hogy ez egy ízig-vérig „hifistát” a legkevésbé érdekelhet. Hogy a Marantz CD6006 CD lejátszó és a PM6006 erősítő tökéletes páros a zene szerelmeseinek, nagy valószínűséggel igaz feltételezés, de mi mégis utánajártunk.

Tesztelés


A Marantz CD6006 CD lejátszónak és a PM6006 erősítőnek a súlya szinte teljesen ugyanakkora, ami kissé hihetetlenül hangzik, de a szendvics szerkezetre épített CD lejátszóból nem spóroltak ki semmit. A másik érdekesség az, hogy ugyanaz a DAC áramkör játszik mindkét komponensben (CS4398 típusú), tehát a beépített digitális-analóg átalakítást, szinte mindegy melyik készülékre bízzuk, az eredménynek ugyan olyannak kell lennie.

 

marantz-pm6006-+-cd6006-sztereo-szett-1600x1000-8763.jpg


Mivel a Marantz 6006-oknak komolyan vehető tömege van, így a beleépített alkatrészek csöppet sem spórolós kialakítású egységével elérik el azt az atmoszferikus hangzásvilá