Philips 47PFL6008K – A sokoldalú társ

Home Archívum Tesztek archívum Philips 47PFL6008K – A sokoldalú társ

Sokoldalú társ

 

 

A Philips 3D Ambilight okos készüléke 47 hüvelyk, ami egy híján 120 cm. Méretileg tökéletes egy normális lakószobában, ráadásul a térhez mért legoptimálisabb képélményt nyújtja egy normál  25-30 nm-es szobaterületen. Sokoldalú, tökéletes társ. De vajon milyen előnyöket és szolgáltatásokat nyújt nekünk ez az elegáns, és szép kivitelű okos televízió.

Felszereltség

A készülék szolgáltatásaiból a gyártó nem akart kihagyni semmit, és bár az SD kártya fogadó hely mégis csak kimaradt ebből  típusból, a Philipsnek semmi oka sincs arra, hogy szégyenkezzen. A márkánál megszokott Ambilight háttérvilágítási technológia, itt is kíválóan teljesít, hozza a szokásos, képkiemelő formáját. A Philips egy jól átgondolt, és elkülönített felületen minden csatlakozási gondot megoldott: négy ARC és CEC alkalmas HDMI hely található, a helyi hálózathoz és az internetes alkalmazásokhoz (köztük a HbbTv-hez is) a hozzáférést beépített WLAN adapter és LAN csatlakozó teszi lehetővé, és találunk rajta egy optikai hangkimenetet is. A 3D-s moziélményt négy darab poliszűrős szemüveg teszi teljessé,  ami tartozék is egyben. A Dual Play Gaming-hez speciális szemüveget, a Skype alkalmazáshoz pedig USB kamerát kínál a gyártó. Mint minden valamire való felsőkategóriás készülék, így a Philips is képes USB felvételre, amihez külső merevlemezes tárolót használ. Felvételkor azonban szükség van állandó internetkapcsolatra, és ilyenkor nem is engedélyezi a HDMI kimenetre váltást.

Az internetes tartalmaknál és néhány menü pontnál jól jön a távirányító hátulján elhelyezett alfanumerikus billentyűzet. Az ingyenesen letölthető My Remote alkalmazással mobiltelefonunk távirányítóként és extra kijelzőként is bevethetővé válik. Az okos telefonunk és a televízió közötti tartalommegosztást a Wi-Fi Miracast teszi lehetővé. Más Philips televízióval együttműködve tesztünk modellje akár médiaszerverként vagy kliensként is képes funkcionálni.  Az okos televíziós portál egyébként számos praktikus tartalmat is szolgáltat, a műsorinformációk mellett megtudhatjuk, hogy milyen idő lesz, milyen filmet érdemes megnézni, illetve a Twitter-hez vagy a Youtube-hoz is hozzáférhetünk.

Képminőség

A napi televízióadásokon túl, a teszt során elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy a televízió a Blu-ray és DVD filmek képi világát milyen minőségben adja vissza. A „Film” mód beállításaival egyszerű, nagyon semleges, de szinhű képeket kaptunk, anélkül, hogy a kontrasztot vagy a fényerősségértékeket elektronikusan manipuláltuk volna. Ebben a módban, aktív fényerő-megosztás nélkül viszont úgy láttuk, hogy a fekete inkább a sötétszürke felé hajlik. Az Ambilight technológiának köszönhetően a környezet finom már a standard beállításokkal is telt fekete színeket érhetünk el, és a világosabb jelenetek dinamikája is szépen kihangsúlyozódik. Ha kiiktatjuk a Perfect Natural Motion-t, akkor a pulzáló háttérvilágítás nagymértékben képes a mozgóképek képélességén javítani. A fenti képjavító áramkör közepes beállításával a mozgások persze még tisztábbak lettek. A folyamatos, szép, és hiba nélkül mozgó képeket létrehozó technológiának azonban sajnos van egy hátulütője, tesztünk során mi némi halogén fényű mellékhatást érzékeltünk.

Mindenképpen dicséretet érdemel a készülék, vibrálás mentes, poliszűrős 3D-s megjelenítése. Annak ellenére, hogy a tartozékként szállított poliszűrős szemüvegekkel csupán a felezett 1920×540 pixeles felbontás működik, kitűnő mélységérzet keletkezik, ami  mentes minden átfedés és képárnyék hatástól.

Hangzás

Bár a televízióknál elsősorban mindíg a képet vizsgáljuk, a hangra is kell vetnünk néhány pillantást. A Philips televíziók hangja – igy tesztkészülékünk esetében is – megfelel az átlagnak, normál mozinézés közben is megfelelő hangot produkált, bár azt hiszem mindenki tudja, hogy komolyabb igény esetén mindíg elkél egy külön AV berendezés.

Ajánlás

A Philips új 47hüvelykes, vagy 119 cm-es képátlójú televíziója méretében megfelelő, de tudásban kiválóan alkalmas otthoni szórakozásra, a mozifilmek élvezetésre. Okos televízió funkciók egész tárháza áll a rendelkezésünkre, mellyel a hagyományos értelemben vett televíziózás megszokott „bekapcsoljuk és nézzük” művelete már a múlté. Éppen ezért érdemes kis időt eltölteni a készülék betanulásával, mert a befektetett energia, később többszörösen is megtérül.

Philips 47 PFL6008K

Ára: 399.999.-

TECHNIKAI TULAJDONSÁGOK

 

Gyártó Philips

Képátló 47″ (119cm)

Kontrasztarány 500000:1

Felbontás 1920×1080 pixel

Képfrissítés 500Hz

Tuner típusa MPEG-2, MPEG-4

Hangrendszer Incredible Surround

Csatlakozások 3,5mm Jack, Digitális optikai, Euro-SCART, HDMI, komponens video, USB, UTP

Támogatott szabvány CI+, DVB-T/C (kábel TV és földi sugárzáshoz)

Hangsugárzók teljesítménye 2x10W

Egyéb jellemzők Ambilight Spectra XL, digitális zajcsökkentés, előreprogramozott hangmódok, előreprogramozott képmódok, időzíthető bekapcsolás, időzíthető kikapcsolás, Pixel Precise HD, többnyelvű menürendszer, USB plus (MPEG4/MP3/JPEG lejátszás)

Tartozékok 3D szemüveg, asztali állvány, felhasználói kézikönyv, hálózati kábel, távirányító, üzembe helyezési útmutató

Méret 32,5 x 625 x 1064mm

Súly 15,1kg

Típus LED televízió

Képarány 16:9

 

 

Teszteredmények

Képélesség: 90

Színhűség:    87

Mozgóképnél: 8,5

Szellemkép: 8.5

Hang.

Összbenyomás: 87