EISA Convention 2017 Antwerpen

A gyönyörű parkban épült egykori vadászkastély nyugodt csendes környezetet biztosított a bemutatók számára, melyek patinás környezetben zajlottak, ahol több mint 20 gyártó prezentálta legújabb termékeit. A reprezentatív névsorban többek között ott volt a Philips, az LG,  TCL, a Sony, a Harman Kardon, a KEF, a Yamaha, a Pro-Ject Audio, a Canon, a Tamron, a Sigma, a Fuji és még mások, mint a Focal, a Dali, a Naim, az Elac, és a Sonos, akiknek termékei kívétel nélkül tartogattak valamilyen meglepetést az újságírók számára…

 

NYITO 640x425.jpg

 

Philips

 

A Philips új 55” POS9002 típusú OLED televíziója mellett alkalmunk volt az új  sorozat töb készüléklét is megismerni. Az új LCD és OLED panelek mögött, már a Philips vadonatúj P5 Engine „motorja” teljesít szolgálatot. Az új elektronika, az előzőhöz képest 50% -kal jobb teljesítményt nyújt, és mindenben felülmúlja korábbi önmagát. Az Ambilight legújabb változata csak hab a tortán, minden eddiginél dinamikusabban követi a képernyőn előbukkanó színváltásokat.

 

PHLIPS 02 640x425.jpg

 

Harman Kardon

 

Az amerikai gyártó nagyon sok energiát fektet a wireless alapon működő kapcsolatokra. A Harman Forecast néven futó rendszere összeköti a lakásban található valamennyi bluetooth képes eszközt. A bemutatón láthatuk az OMNI sorozat különböző eszközeit, valamint az új Everest névre kereszelt fejhallgatósorozatot, ami mellett  gyártó négy darab új, a JBL Connect+ rendszerhez tartozó termékét is ismertette.

 

HARMAN 03 640x425.jpg

 

LG a TOP-on – OLED strategy

 

A Dél Koreai “kis tigrisre” már régen nem illik ez a régről itt maradt elnevezés, mert a japánhoz viszonyított korábbi hasonlathoz képest, mára már óriássá  nőtte magát. Az LG kétségtelenül a világ OLED TV piacának No.1. vezetője és ennek itt Antwrpenben  az összes jelét láthattuk. Az LG E7 típusú új készülékének panelje 8 millió pixel felbontás mellett 16 x több részletet tud megjeleníteni mint más készülékek, a színek bemutatásához szükséges u.n. fekete tartalom pedig felűlmúlhatatlan.

 

EISA szerkesztoők 640x425.jpg

 

Nano Cellákkal a jobb képekért

 

Az LCD-LED televíziós technológia sem szorulhatott háttérbe a LG-nél, és erről előző lapszámunkban megjelent 55 SJ850V TV-ről szóló tesztünkben már kedves nézőink is olvashattak. Az új nano cellás eljárással az LG LCD készülékeinek 9%-al megnőtt a betekintési szöge, és megnövelt fényerő mellett a kép minőségét jelentősen javító HDR szabvány a Dolby Vision képfeldolgozó technológiával, a nano cellás minőségi versenyben verhetetlenné teszi a gyártó készülékeit.

 

LG Audio 2017

 

A minőségi fejlődés nem csak a televíziózásban, de az audiotechikában is tetten  érhető. Az EISA antwerpeni konferenciáján bemutatott LG SJ9 Dolby Atmos Soundbar, a hozzá tartozó subwooferrel messze kielégítette elvárásainkat. A zászlóshajó mögé a sorozat többi tagja is felsorakozott, az SJ4 / SJ5 ös típusok minden LG tévéhez passzolnak, és megfelelő hangélményt nyújva  egészítík ki a képi látványt.

 

Sonos Sound Base 640x425.jpg

 

KEF goes wireless

 

Nem vagyunk angol lap, de a bekezdés akkor is jól hangzik, amit magyarul nem tudnánk ilyen frappánsan lefordítani. Az angol gyártó az elmúlt idők talán legsikeresebb KEF polcsugárzóját szabadította meg a kábelektől, és Bluetooth kapcsolattal ruházta fel.

 

KEF NEW wireless 640x425.jpg

 

Yamaha

 

A főszerepet kapott MiraCast multiroom rendszer mellett többek között új házimozi erősítőjükkel is megismerkedhettünk.

 

Yamaha hazimozi erosito 640x425.jpg

 

TCL a kinai óriás

 

Immár második alkalommal mutatta be készülékeit a kinai gyártó. Az egykori Thomson technológia alapjaira épülő sorozatuk a kinai Shenzen-ben készül. Android operációs rendszerrel működő televízióik JBL hangrendszereken szólalnak meg. Kellemes benyomást keltő dizájn mellett elsősorban technikai tudásukkal ( 4K / HDR ) és áraikkal válhatnak sikeres piaci szereplőkké nálunk is.

 

DALY PHANTOM 640x425.jpg

 

Az Audió szekcióban is nagy volt a felhozatal, a Pro-Ject új lemezjátszóval, a Dali falba építethető hangfallakkal, a Focal új házimozi szettel, míg a Sonos egy mindent elsöprő SoundPlate-tel jelentkezett a bemutatókon.

 

PRO JECT 640x425.jpg

 

Az EISA idei konfrenciáját kíváló hangulat övezte. A bemutatókon résztvevő több mint 50 újságíró a szerzett tapasztalatok alapján június hónap végén dönt majd az idei Eisa díjak odaítéléséről.

 

Soltész Rezső