EISA DÍJAK 2012-2013 – MOBILE ESZKÖZÖK

Home EISA EISA DÍJAK 2012-2013 – MOBILE ESZKÖZÖK

EISA Awards 2012-2013

MOBILE DEVICES Panel

 

Samsung Galaxy logo 200x110.jpg

 

EUROPEAN MOBILE PHONE 2012-2013

Samsung Galaxy S III

 

samsung-galaxy-s-iiijpg.jpg

Elég annyit mondani “Hi Galaxy!” és ez elég egy virtuális beszélgetés inditásához a Galaxy S III –mal – az SVoice funkció alkalmazásával. A Samsung Galaxy készülékcsalád zászlóshajója számos új technológiát vezet be az Android környezetben. A hang- és mozdulat-vezérlésen kívül számos más, Smart Stay inteligens funkcióval is rendelkezik. Van például, amely nyomon követi a szemmozgást és bekapcsolva tartja a kijelzőt, amíg a felhasználó azt nézi. A Direct Call funkció automatikusan megkezdi a hívást, amikor a készüléket a fülünkhöz emeljük. A Galaxy S III nagyteljesítményű, quad-core 1,4 GHz-es processzort használ, kijelzője 4.8 inch-es, és HD Super AMOLED kijelzővel rendelkezik; melynek felbontása 1280X720 pixel. A készülék 8 megapixeles 1080/30p-s videofelvételre is alkalmas. A Galaxy S III az EISA díj egyértelmű győztese.

 

HTC one logo 200x110.jpg 

 

EUROPEAN SOCIAL MEDIA PHONE 2012-2013

HTC One S

 

htc-one-sjpg.jpg

 

Ennek a fekete, sima tapintású Smart Phone-nak a váza egyetlen aluminium darabból készült, “micro arc oxidation” technológia alkalmazásával. A gyártási folyamatban a fémet 10.000 voltos feszültség alatt munkálják meg, így a 7.87 mm vastagságú készülékház erősebb, és tartósabb, mint a korábban erre a célra rendszeresített aluminium vázak. A 4.3 inch-es ( 10.1 cm ) AMOLED kijelző 540×960 pixeles felbontással bír, és Gorilla Glass üvegborítás védi. A telefon teljesítményét egy kétmagos, 1.5 GHz-es processzor biztosítja. A benne található 8 megapixeles kamera mellé ledes vakut is építettek. A készülék 1080/30 p-s videófelvételek készítésére is alkalmas, felvétel közben egy “Beats Audio” hangkorrekciós eljárás is működik. A One S Android 4.0.3-as operációs rendszert használ. A HTC One S grafikus felületén különleges közösségi alkalmazások futtatására is képes.

 

 Nokia logo 200x110.jpg

 

EUROPEAN MOBILE PHOTO ACHIEVEMENT 2012-2013

Nokia PureView Pro Imaging Technology

 

nokia-pureview-pro-imaging-technology-bisjpg.jpg

 

Sok éves kutató- és fejlesztőmunka után alkották meg a Nokia PureView Pro Imaging technológiát. Az alapötlet az volt, hogy hozzanak létre mobiltelefonok számára is olyan digitalis zoom-rendszert, melyben a képminőség akkor is tökéletes marad, ha a felvételnek csak egy darabját vágjuk ki. Az első ilyen technikával bíró készülék a Nokia 808 PureView Pro, mely Carl Zeiss optikával, xenonos vakuval és ledes video világítással rendelkezik. Nagyfelbontású 7728×5368 pixeles szenzora 32 vagy 38 megapixeles képalkotásra képes akkor, amikor zoomot nem használunk hozzá. A zoom használata közben a készülék ezt a felbontást jóval kisebb felületre is képes alkalmazni. A Nokia PureView Pro Imaging technológia, óriási előrelépés a mobilkészülékek területén, mely a nagy tömegek számára teszi lehetővé minőségi, nagyfelbontású fényképek készítését.

 

  Philips logo 200x110.jpg

 

EUROPEAN WIRELESS SPEAKERS 2012-2013

Philips Fidelio A9 (AW9000)

 

philips-fidelio-a9-aw9000-jpg.jpg

 

A Philips Fidelio A9 rendszert wi-fi-vel is felszerelték, így hozzáférhet a zenegyűjteményéhez, bárhol, számitógépen, hard disc-en, Nas szerveren, de akár a “felhőben” is tárolja azokat. Az Air Studio smart phone alkalmazás felismeri a csatlakoztatott forrást, és még az internet rádiókat is kezeli.

Egyszerűen csak húzza végig smart phone készülékén az ujját, és a Philips Fidelio A9 segítségével máris vezérelheti az otthonában található jelforrásokat. A rendszer két hangszórót tartalmaz, egy passzívat és egy aktívat, valamint a beépített hardver segítségével a hálózatra is csatlakozhat, akár wi-fi-n, akár kábelesen is.  Ez a praktius bookself-set kiváló ár-értékaránnyal bír, miközben a basreflex rendszerű egység bőséges és kiterjedt alacsonyfrekvenciás tartományt kínál.

 

Focal logo 200x110.jpg 

 

 

EUROPEAN MOBILE HEADPHONE 2012-2013

Focal Spirit One

 

focal-spirit-onejpg.jpg

 

A Spirit One a Focal első vállalkozása a mobilfejhallgatók piacán. Ezt a headsetet , luxus csomagolásban kínálják, a gusztusos hordtáska jól védi a terméket. Ez a zártrendszerű fejhallgató egy in-line távirányítót, és beépített mikrofont is tartalmaz, valamint kompatibilis az iOS smartphone készülékek kínálta telefonos- és zenei szolgáltatásaival is. A felcsavarodásmentes kábel teljes egészében leválasztható. A Focal igen magas minőségű anyagokat használt a Spirit One fejhallgató létrehozásánál, melynek súlya pehelykönnyű, viselete kényelmes. A fülpárnák puhák, és kiválóan szigetelnek a külső zajoktól. A fejhallgató hangminősége kiváló. Nagy hangsúlyt fektet a magas frekvenciákra, de elégséges mélyet is kínál, amikor a zene azt úgy kívánja.

 

In-Car és Mobile Devices Panel közös díjak:

 

jvc kw logo 200x110 copy.jpg

 

EUROPEAN SMART CONNECTIVITY 2012-2013

JVC KW-NSX1

 

jvc-kw-nsx1jpg.jpg

 

Első látásra azt gondolnánk, hogy a JVC KW-NSX1 egy nagy, modern dupla DIN méretű In-car fejegység, és akár igazunk is lehet. Ami a szemünknek először feltűnik, az a 6.1”-es érintőképernyő, ami egyben az RDS rádiónak, CD-nek, az USB-s zenéknek, a DVD-knek, és a DiVX videóknak a megjelenítésére szolgál, mellesleg  Bluetooth csatlakozást, és iPhone/iPod App Link interfészt is tartalmaz. De a készülék legfontosabb funkciója a Mirror Link: ez az első olyan modellek egyike, ami  ezt az új ipari szabványt használja. Csatlakoztatható Android, vagy Symbian smartphone-okhoz, melyeken a kiválasztott alkalmazások könnyedén elérhetők, és azok a nagyméretű érintőképernyőn is megtekinthetők. A fejegyeség kijelzője pontos másolata a