EISA DÍJAK 2013-2014 – AUDIO ESZKÖZÖK

Home EISA EISA DÍJAK 2013-2014 – AUDIO ESZKÖZÖK

AUDIO

 

EUROPEAN LOUDSPEAKER 2013-2014

Sonus faber Venere 2.5

Sonus faber Venere 2_5__simple_outline.jpg

sonus-faber-venere-25jpg.jpg

 

A gyártó Aida nevű high-end hangfala ihlette Venere 2.5, a Sonus faber új sorozatának két álló modellje közül az olcsóbb változat. A Venere 2.5 üveg tetejével és duplán hajlított dobozával  lenyűgöző esztétikai látványt nyújt, ötvözve szépséget és erőt, egyben kontrollálva a két mély/közép hangszóró által keltett nem kívánt rezgéseket. A magas hangokat egy 29mm szövet-dóm tweeter kezeli, ami segít az élénk és színes zenei hangok leképzésében, és kellemessé teszi a hosszabb idejű zenehallgatást. A Venere 2.5 fekete zongora lakk, illetve fehér szín mellett politúrozott, csiszolt fa változatban kerül forgalomba. Egy hangfal, mely szemnek és fűlnek egyaránt kellemes.

 

 

EUROPEAN STEREO SYSTEM 2013-2014

Pioneer PD-50/A-70

Pioneer PD-50_A-70__simple_outline.jpg

pioneer-pd50-a70jpg.jpg

 

A sztereó hangzás nem csak visszanyerte korábbi népszerűségét, de változatosabb is lett, amit a Pioneer PD-50 lejátszó és a hozzá tartozó PD-70 erősítő is bizonyít. A PD-50-ben forgó CD, vagy audiophile SACD lemez mellett az előlapon található USB port ugyancsak alkalmas egy memória kártyáról történő zenelejátszásra. Hátsó oldalán digitális bemenetek növelik a lehetőségek számát, külső digitális eszközök csatlakoztatásához. Emellett az A-70 esetében egy 90 W–os D kategóriájú erősítő biztosítja a lehető leghatékonyabb ritmikus és robusztus hangzást. Az a tény, hogy a Pioneer A-70 hagyományos digitális és asszinkron USB audiocsatlakozókkal rendelkezik, megerősíti a márka státuszát, a komplett szolgáltatású hifi központok között.

 


EUROPEAN DIGITAL AUDIO PLAYER 2013-2014

Marantz NA-11S1

Marantz NA-11S1__simple_outline.jpg

marantz-na-11s1jpg.jpg

 

Ha a hálózati audiorendszereket jellemzően a könnyű kezelhetőség és nem a legfelső hangminőség elvei alapján tervezik, akkor a Marantz új digitális audio lejátszója fordulópontot jelent az otthoni hifi fejlődésében. Amellett, hogy USB A és B csatlakozókkal kapcsolatot kínál az iDevices, memóriakártyák, valamint PC és Mac számítógépekhez, az NA-11S1 Ethernet hozzáférést is tartalmaz, ami alkalmassá teszi NAS tároló csatlakozásra, amivel máris egy otthoni vezetékes hálózat részévé válhat. Támogatja az új DSD-over-USB protokollt is. Természetesen rendelkezik AirPlay és DLNA kapcsolattal, vezeték nélküli alkalmazásra képes számítógéppel, vagy egyéb mobil eszközökkel. A “játékos” szinte hiba nélküli, miközben finom és bonyolultan részletezett zenei hangzásokat reprodukál, irigylésre méltón megfelelve a szigorú szabványnak. Kétségtelen, hogy a Marantz NA-11S1 a legjobb jelforrás.

 

         

EUROPEAN WIRELESS HI-FI HEADPHONE 2013-2014

AKG K935

AKG K935__simple_outline.jpg

akg-k935jpg.jpg

 

Ha egyedül szeretné élvezni hifi rendszere hangját, anélkül hogy oda legyen kötve egy kábellel az erősítőhöz, akkor az AKG K935 vezeték nélküli fejhallgató a tökéletes megoldás. Az alapegység, mely falra is szerelhető, egy rejtett mágnessel tatja helyén a készüléket, miközben az töltődik, és további nyolc órás zenehallgatást tesz lehetővé 2,4 GHz –es kábel nélküli kapcsolattal. A fejhallgató RCA és 3,5 mm-es analóg bemenetekkel van ellátva, valamint egy jel érzékenység kapcsolóval, a különböző zenei forrásokból érkező zenékhez. Az AKG K935 tudása nem csak a nagyon részletezett, tágterű és szimpatikus hangzásban nyilvánul meg, puha, bársonyos és könnyűsúlyú fülpárnáival ez a fejhallgató nagyon kényelmes viselet.

 

 

EUROPEAN HIGH-END AUDIO 2013-2014

T+A MP 3000 HV/PA 3000 HV

T+A MP 3000 HV_PA 3000 HV__simple_outline.jpg

ta-mp3000hv-pa3000hvjpg.jpg


EISA high-end audio díjban csak olyan termékek  részesülhetnek, melyek egyesítik a legjobb hifi mérnöki tervezést, a legmagasabb hangminőséggel. Ebben az évben a T+A megdöbbentő HV (High Voltage) sorozata lett a “stand-out” győztes.  Masszív építésű, hibátlan, alumínium vázra épült kettős, mely az MP 3000 HV digitális média lejátszóból és a PA 3000 integrált erősítőből áll. A lejátszó központja,  egy high-end DAC, ami rengeteg digitális bemenetet kínál: egy beépített CD játszót, hálózati UPnP alkalmazást a számítógép-forrásból származó zenei jelekhez, ezen kívül internet rádió funkcióval és egy nagyon jó FM tunerrel rendelkezik. A partner erősítő névleges 300W teljesítményű, és nem kevésbé kifinomult ,méltó társa a lejátszónak. A T+A pompás kétutas FD 100 –as kézi kezelőegységének kijelzőjén a teljes rendszer vezérelhető. A T+A HV sorozat maga a megtestesült high-end: stílus és tartalom egyben!

 

 

EUROPEAN USB DAC 2013-2014

Meridian Explorer

Meridian Explorer__simple_outline.jpg

meridian-explorerjpg.jpg

 

A számítógépek kiválóan alkalmasak kedvenc zenéid tárolására, de ezeket nem hifi szempontok szerint tervezték.  A Meridian hordozható Explorer DAC ezt az űrt hivatott kitölteni és az audio fájlokat, a számítógép USB kimenetén keresztül aká