EISA DÍJAK 2014-2015 – HÁZIMOZI AUDIO ESZKÖZÖK

Home EISA EISA DÍJAK 2014-2015 – HÁZIMOZI AUDIO ESZKÖZÖK

 

 

European HT Receiver 2014-2015 

Pioneer VSX-924

Pioneer-VSX-924-net.png

Pioneer_VSX_924.jpg

 

Házimozi erősítő, kíváló ár /érték aránnyal. A Pioneer VSX-924 tele van a legmodernebb technológiákkal, és igazi élményt kínál, HDMI 2.0/4K kompatibiltást  nyújt 18Gbps bitrate mellett és 4:4 szín-mintavételezéssel. Ez a hatékony video teljesítmény kíválóan párosul a Pioneer által nyújtott dedikált hangzáshoz. Fejlett Energy Direct erősítés ( 7x105W) audiofil D/A áramkör, – beleértve a fejlett ESS SABRE DAC átalakítót – biztosítja a többcsatornás filmzenék részletgazdag reprodukálását. Zenerajongók számára a VSX-924 számtalan formátumot  támogat, így DVD és  más kapcsolódó lehetőségek – beleértve az AirPlay, Bluetooth, valamint teljes DLNA 1.5 kompatibilitást –  állnak rendelkezésre. Mindemellett támogatja az iControlAV5 app. tablet PC-k, okostelefonok (iOS és Android) online kezelését. Tökéletes termék, ami high-end szolgáltatások tömegét nyújtja igazán megfizethető áron.

 

Forgalmazza:

Basys Kft.

www.basys.hu

 

 

European HT SOUNDBAR 2014-2015 

Focal Dimension

Focal-Dimension-net.png

Focal_Dimension.jpg

 

A HDMI 2.0 –val felszerelt prémium minőségű SoundBar tervezését a Focal természetesen a hangszórókkal kezdte, és készített egy mindőssze 3.6 cm mély, szélessávú “full-range” hangszórót.  A Focal Dimension SoundBar öt ilyen ultravékony hangszórót tartalmaz, amiket egy 6x75W –os D osztályú erősítő működtet. Az alacsony frekvenciák 200Hz-ig mono reprodukálásra kerülnek, amit a centercsatornán kívül minden hangszóró érzékel, egy 65Hz -re hangolt bass reflex porton. A kiegészítő hatodik erősítőt egy opcionálisan beállított subwoofer használatához lehet alkalmazni, ami  a soundbárral olyan bázist alkot, ami hatásosabb mélyhangzást hoz létre filmzenék, és nagyzenekari darabok hallgatásánál. A lehallgató környezetben speciális DSP optimálja a Dimension teljesítményét, és fáziskésleltetés segítí az 5.1-es audiohangkép ellenörzését. Ha éppen nem akar filmet nézni, a Dimension közvetlen AUX bemeneti, illetve Bluetooth aptX kapcsolaton keresztül zenejátszóként is tud funkcionálni.

 

Forgalmazza:

Penna-Media Kft.

www.penna-media.hu

 

 

European HT Soundbase 2014-2015 

LG LAB540

LG-LAB540-net.png

LG_Lab540.jpg

 

Az LG’s LAB540 nem csupán egy vékony u.n. “soundbase” hangfal, ami kényelmesen elfér egy TV alatt, hanem egy komplett 4.1-es házimozi rendszer is egyben, ami 3D-kompatibilis Blu-ray lejátszót, Smart TV funkciókat és audio lejátszást is biztosít. Ez a “királyi” összeállítás a fő egységen keresztül négy hangszórót  szólaltat meg ( 40W csatornánként ), és kábel nélkül működtet egy 160 W –os mélynyomót, hogy biztosítsa a kívánt és mélyekben gazdag teljesítményt. Egy HDMI port és egy optikai audio bemenet áll rendelkezésre a külső eszközök számára, míg a mobil eszközök DLNA, Wi-Fi, Wi-Fi Direct és Bluetooth segítségével kapcsolódhatnak. Az analog források 3,5 mm jack aljzaton kapcsolhatók, míg más mobil eszközöket egy USB port támogat.  Az audio csatlakozási lehetőséget kiterjesztették a legnépszerűbb formátumokra, mint például az AAC, FLAC és a DTS-HD Master Audio. Kényelmes kezelést tesz lehetővé az LG app és fejhallgató alkalmazás aminek segítségével elérhető a Private Sound funkció, az LG LAB540 figyelemre méltó “all-in-one”, azaz  minden az egyben megoldása.

 

Forgalmazza:

LG Electronics Kft.

www.lg.hu

 

 

European HT SOLUTION 2014-2015 

Philips Fidelio E5

Philips-Fidelio-E5-net.png

Philips_Fidelio_E5.jpg

 

Levehető, vezetéknélküli hangszóróival a Philips Fidelio E5 egy lépéssel megelőzi a hagyományos házimozi megoldásokat olyan megoldást kínálva, aminél  a normál sztereó hanzást csupán egyetlen mozdulat választja el a 4.1 csatornás surround élménytől. A megoldás egyszerű – csak le kell emelni az első két hangszóró tetejét a dobozról, és surround pozícióba kell állítani őket. Amikor a rendszer visszakerül a kétcsatornás üzemmódba, a hangfalakban lévő akkumulátorok újratöltődnek. Az aptX Bluetooth kapcsolat felvételekor, Dolby Digital / Pro-Logic II dekódolás és a kettős HDMI bemenet a Fidelio E5 –öt átalakítják egy sokoldalú házimozi hub -bá.  Így az előadás a soft dome magassugárzókon, a teljes tartományt lefedő széles sávú hangszórókon, a vezeték nélküli és különálló mélynyomón magas színvonalon egyesül a zenével, a filmmel és a TV műsorok hangjával. És nem csak a hangja ami kíváló – a Philips Fidelio E5 egyben gyönyörű látvány is.

 

Forgalmazza:

Philips Magyarország Kft.

www.philips.hu

 

 

 

European HT HIGH END 2014-2015 

Yamaha CX-A5000/MX-A5000

Yamaha-CX-A5000-MX-A5000-net.png

Yamaha_CX_A5000_MX-A5000.jpg

 

A Yamaha Avantage sorozat zászlóshajója az AV elő-/végerősítő kombináció 11.2 csatornás, 4K kompatibilis processzort kínál, “state-of-art” kapcsolatot és minden olyan funkciót, amit egy komoly házimozi rajongó kívánhat magának, és hozzá még egy nehézsúlyú 11x150W-os végerősítőt. Az együttes két különálló egységből áll – mindkettő merev, rezgéscsillapított fémházba épült, melyek szimmetrikus XLR és RCA csatlakozókkal vannak összekötve, és képesek életrekelteni akár a  legunalmasabb hangzású hangszórókat is.  A CX-A5000 parametrikus hangszínszabályzója, széleskörű bass menedzsmenttel tökéletes akusztikus szobakorrekciót végez. Mind a 11 csatorna külön-külön programozható, hogy megfeleljenek a különböző konfigurációknak, miközben az  MX-