EISA Home Theater Audio Awards 2020-2021

A házimozi (Home Theatre) napjainkban, a legnépszerűbb szórakozási formák közé tartozik és egyre szélesebb körben terjed. Mint tudjuk a házimozinál a kép mellett a hang is meghatározó szerepet játszik és a fejlődés nem állt meg ezen a területen sem.

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2020-2021
SVS SB-2000 Pro

Az SVS fogta és átemelte a nagyobb, drágább modelljeiben alkalmazott innovációkat, és beépítette azokat ebbe az új kompakt mélysugárzóba. A kimagasló teljesítményt megfizethető áron nyújtó SB-2000 Pro egyedi 12” -es mélysugárzóját egy 500 W-os „Sledge DSP” erősítővel társította, ami egyúttal belépést jelent az SVS alkalmazás-alapú paraméteres hangszínszabályzó és vezérlő rendszerével ellátott termékei közé. Annak ellenére, hogy a zárt kabinet mérete talán „kicsi”, a teljesítménye közel sem az! Egy olyan kifinomult versenyzővel van dolgunk, ami egyszerre tárja elénk a filmek legkisebb és legerőteljesebb hangjait, drámaian mély basszusokat keltve, miközben azok mégis fegyelmezettek és gyorsak.

www.homemovie.hu

 

EISA SMART SOUNDBAR 2020-2021
Harman Kardon Citation MultiBeam 700

A Citation MultiBeam 700 kiemelkedik a soundbárok tömegéből, köszönhetően a ragyogó megjelenésnek, a felhasználóbarát szolgáltatásoknak és hangerejének. Míg a Google Assistant-nak köszönhetően a hangvezérlés adott és a zenehallgatáshoz rendelkezik az okos hangfalak vezeték nélküli előnyeivel, addig a Harman Kardon hét hangsugárzót bevető soundbarja és digitális jelfeldolgozó egysége kifinomult, tágas és magabiztos teljesítményt nyújt. A EQ beállítását és a forrás kiválasztását megkönnyítő, színes érintőképernyős kijelző, márcsak hab a tortán, amely nem mellesleg a Chromecast adatfolyamokból származó albumborítókat is megjeleníti. Egy soundbar, mely egyszerre kínál stílust és tudást.

www.extremeaudio.hu

 

EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021
Arendal Sound 1961 Series

Az Arendal Sound új belépő szintű sorozata a zászlóshajónak számító 1723-as sorozat képességeire épít, de saját trükkökkel is rendelkezik, beleértve a gyártó első magashangszóróját és egy új, paraméteres EQ-val rendelkező Avalanche IQ erősítő platformot, zárt mélysugárzóin. Otthoni rendszerépítőknek széles hangfalkínálattal kedveskedik álló, monitor, center, könyvespolc és ‘TriAxial’ surround modellekkel egyaránt. A teljes sorozatról elmondható, hogy részletes, energikus, mégis tiszta, semleges teljesítményt nyújt, ami egyaránt alkalmassá teszi a filmek drámai jeleneteinek visszaadására és kifinomult zenehallgatásra. A stílusa és az anyagminősége szintén lenyűgöző. Egy hangszóró család, amely többet nyújt, mint amit az árcédulája mutat.

www.arendalsound.eu

 

EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2020-2021
Emotiva XPA Gen3

A 300 W-os monó illetve a 65 W-os sztereó modulokon alapuló tervezéssel, az Emotiva harmadik generációs teljesítmény-erősítő sorozata egytől – tíz csatornáig terjedő konfigurációban állítható fel, melyek közül mindegyik feszültség-átalakítóval ellátott, valamint tápegységgel és H osztályú erősítő struktúrával rendelkezik. Ez is ékesen bizonyítja a gyártó “megfizethető áron értéket adni” filozófiáját. Az XPA Gen3 erősítőket a testes mélyek és a hangteret kitöltő, elegendő tartalékot biztosító teljesítmény jellemzi, melyek kifejezetten alkalmasak a teljesítményéhes hangszórók megszólaltatására. Az embernek az amerikai “muscle car” kifejezés jut az eszébe.

www.homemovie.hu

 

EISA PREMIUM SOUNDBAR 2020-2021
Bang & Olufsen Beosound Stage

A Bang & Olufsen 55” vagy annál nagyobb tévékhez szánt, a gyártó prémium minőségét és esztétikai érzékét tükröző soundbar megjelenésére érdemes volt várni. A Beosound Stage tizenegy hangsugárzójának (beleértve a négy 4” -es mélysugárzót is) mindegyike egymástól független erősítést kapott, így az eredmény egy magával ragadó, kiterjedt, ugyanakkor egységes hangzás. A Dolby Atmos tartalmakat pontosan vezérelve, a magassági hangsugárzók érzetét visszaadva játssza le, míg a zeneszámok széles hangtérrel szólalnak meg rajta. Csatlakoztassunk rá HDMI, Bluetooth, Apple AirPlay 2 vagy Chromecast eszközt, az eredmény hatásos lesz.

www.bang-olufsen.com

 

EISA HOME THEATRE RECEIVER 2020-2021
Denon AVC-X4700H

A Denon AVC-X4700H 8K/60Hz és 4K/120Hz jelátvitelre tervezett HDMI bemenetei teszik ezt a középkategóriás erősítőt ideálissá a következő generációs forrásokhoz. E kilenc csatornás erőmű, 11-csatornás jelfeldolgozással és széleskörű formátum támogatással bármely házimozi összeállításban megállja a helyét. A rendszer finomhangolásáért felelős, immáron kettős preset opciót is kínáló Audyssey MultEQ XT32 platformja a filmzenéket kiegyensúlyozottan és dinamikusan tálalja. A kiterjedt és hasznos csatlakoztatási lehetőségek magukba foglalják a HEOS multiroom/streaming funkciót, MM phono bemenetet és a Bluetooth fejhallgató támogatást sokoldalú felhasználást biztosítanak, mindezt versenyképes áron.

www.hu.horn.eu

 

EISA BEST BUY HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021
Triangle Borea Series

Új, többcsatornás hangszóró sorozatával a Triangle, ízléses és letisztult megjelenésű hangdobozokat alkotott, szigorúan szem előtt tartva az elérhető ár fekvést. Természetesen a teljesítmény sem volt másodlagos szempont, hiszen az álló BR09, BR08 és BR07, a könyvespolc BR03 és BR02 és a BRC01 center hangfalak, mind egyedi hangsugárzókat kaptak, beleértve az “Efficient Flow System” selyem dóm magassugárzókat és a cellulózpapírból készült kúpos középsugárzókat is, így ezek a hangszórók gyönyörűen együttműködve szólalnak meg. A Borea sorozat lenyűgöző, egyenletes frekvencia-karakterisztikájú, az effekteket pontosan elhelyező és kellemes zeneiséget nyújtó hangzásképet ad. Akik pénztárca-barát házimozi építésében gondolkodnak, a Triangle Borea sorozatával nem nyúlnak mellé.

www.extremeaudio.hu

 

EISA SOUNDBAR 2020-2021
LG SN8YG (DSN8YG – Netherlands/Germany/Austria/Swiss)

Az LG SN8YG új házimozi soundbar versenyzője fejlett jelfeldolgozó technológiával és új felhasználóbarát funkciókkal jelentkezik. A 3.1.2-csatornás modell, vezeték nélküli mélysugárzóval és kettős felfelé sugárzó hangszórókkal kelti életre a Dolby Atmos és a DTS: X hangsávokat, erőteljes mozihangzást nyújtva akár egy kisebb nappaliszoba környezetben is. A finoman beállított lejátszást a bejövő forrást elemző AI Sound Pro és az AI Room Calibration funkciói biztosítják, míg a filmeket és a zenéket a Meridian Audio digitális jelfeldolgozó egysége kezeli. A Google Assistant és a Chromecast segítségével a vezeték nélküli források átvitele és a hangvezérlés is rendelkezésre áll. A hangélmény fokozása érdekében, opcionálisan egy vezeték nélküli hangszóró-csomaggal bővíthetjük 5.1.2-re rendszerünket, ami egy Izgalmas, sokoldalú szórakozást nyújtó soundbar.

www.lge.hu

 

EISA Best Buy Soundbar 2020-2021
TCL TS9030 RAY·DANZ

A TCL TS9030 soundbar valószínűleg sokak tetszését elnyeri majd megfizethető árával, könnyű kezelhetőségével és figyelemre méltó teljesítményével. A Dolby Atmos kompatibilis, Google Home multiroom támogatást és vezeték nélküli mélysugárzó-csatlakozást kínáló soundbar, a gyártó RAY • DANZ akusztikus lencse technológiáját használja a hangkeltés optimalizálása érdekében. Az eredmény egy széles, 3.1 csatornás hangmező, amely ideális egy nappali helyiséghez. A párbeszédek tisztaságáért egy dedikált center sugárzó felel. A soundbar olyan felhasználóbarát funkciókat is felsorakoztat, mint az USB-n keresztül történő zenelejátszást, a vezeték nélküli streaming-et a Chromecast-on, Apple Airplay-en és Bluetooth-on keresztül, valamint 4K HDR adatfolyamot HDMI-n keresztül. Sok szempontból vonzó, a tévékhez komoly audiohangzásjavítást ígérő soundbar.

www.tcl.com

 

EISA Home Theatre High-End 2020-2021
Trinnov Altitude platform

A házimozi világában, a gyors technológiai változások következtében egy termék akár pár év alatt is elavulhat. Nem így a Trinnov Altitude sorozatának esetében, ahol a frissítés lehetősége beépítésre került mind a 16, mind a 32 csatornás processzorok DNS-ébe. Legutóbb ezek a prémium modellek kaptak DTS:X Pro támogatást a 3D audio-arzenáljukhoz, valamint egy megújított HDMI aljzat panelt a csatlakoztathatóság és a működés javítása érdekében. A teljesítmény továbbra is osztályelső, köszönhetően a professzionális hangszórókalibrálásnak és mélyhang kezelésének. A rendszertervezők számára biztosított a távoli hozzáférés és vezérlés. A ma a legmodernebbet megtestesítő, de a holnap igényeihez is tervezett Altitude, minden dicséretet megérdemel.

www.trinnov.com

 

EISA HOME THEATRE HEADPHONE 2020-2021
JVC EXOFIELD XP-EXT1

A hangszóró alapú házimozi összeállítás innovatív alternatívájaként a JVC XP-EXT1 rendszere magával ragadó 7.1.4 csatornás hangzást kínál vezeték nélküli fejhallgatójával. Képes dekódolni a natív Dolby Atmos és DTS: X bitfolyamokat, és 3D-s hangmezővé változtatni a sztereó vagy többcsatornás film- és zenei tartalmakat a saját EXOFIELD technológiáján keresztül, amivel eleven élményt hoz az otthoni szórakozásba. A mellékelt, 4K képes HDMI csatlakozókkal ellátott vezeték nélküli egység közvetítő hub-ként funkcionál a tartalomforrások és a TV között, valamint előre beállított hangmódokat kínál a különféle műfajokhoz. Legfeljebb négy egyedi beállítást lehet elvégezni a JVC okostelefon alkalmazásán keresztül, így a családtagok is élvezhetik az XP-EXT1 fejhallgató 40 mm-es hangsugárzóinak körülölelő hangzását, ami a házimozi újragondolt koncepciója.

www.hu.jvc.com

 

COMBINED HT VIDEO AND HT AUDIO

EISA Home Theatre Media Player 2020-2021
Zappiti Pro 4K HDR

A Zappiti zászlóshajó médialejátszóját azon házimozi tulajdonosok számára tervezte, akik kiterjedt film-és zenegyűjteménnyel rendelkeznek, és egy látványos grafikus felülettel bíró, a tartalmakhoz azonnali hozzáférést biztosító eszközzel kívánják lecserélni hagyományos lemez kollekciójukat. Az ízlésesen kialakított, teljes méretű ház ad otthont két háttértároló rekesznek, összesen akár 32TB HDD tárhelyhez, bemenetek sokasága adott a helyi USB meghajtók számára, míg a hálózati funkciók lehetővé teszik a NAS eszközökről és PC-ről történő adatfolyamok fogadását. A formátumok támogatása magába foglalja a 4K HDR, a Dolby Atmos és a DTS:X kezelését filmekhez, valamint a nagyfelbontású audio tartalmak 192 kHz/24 bites megszólaltatását is. Kezdve a több helyiséget 4K tartalommal kiszolgáló rendszerével, egészen a testreszabható felhasználói felületig, a fenti AV tulajdonságok bizonyítják, hogy a Pro 4K HDR mennyire rugalmasan kezelhető. Egy igazi “mindent tudó” házimozi lejátszó.

www.avland.hu

 

EISA AWARDS 2020-21

HI-FI EXPERT GROUP

EISA LOUDSPEAKER 2020-2021
SVS Prime Pinnacle

EISA WIRELESS LOUDSPEAKER 2020-2021
System Audio legend 5 silverback

EISA BEST VALUE BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2020-2021
Monitor Audio Bronze 100

EISA BEST VALUE FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2020-2021
Focal Chora 826

EISA AMPLIFIER 2020-2021
ARCAM SA30

EISA SMART AMPLIFIER 2020-2021
NAD Masters M33

EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER 2020-2021
Musical Fidelity M8xi

EISA HIGH-END PRE/POWER AMPLIFIER 2020-2021
Michi P5/S5

EISA TURNTABLE 2020-2021
Thorens TD 1601

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2020-2021
Pro-Ject T1

EISA DIGITAL SOURCE 2020-2021
Volumio Primo

EISA BEST VALUE DAC 2020-2021
iFi Audio ZEN DAC

EISA PHONO PREAMP 2020-2021
Primare R15

EISA AUDIO ACCESSORY 2020-2021
Pro-Ject VC-E

COMBINED WITH MOBILE EXPERT GROUP

EISA HEADPHONES 2020-2021
DALI IO-6

EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021
FiiO M11 Pro

EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021
AudioQuest DragonFly Cobalt

HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP

EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021
Arendal Sound 1961 Series

EISA BEST BUY HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021
Triangle Borea Series

EISA SMART SOUNDBAR 2020-2021
Harman Kardon Citation MultiBeam 700

EISA PREMIUM SOUNDBAR 2020-2021
Bang & Olufsen Beosound Stage

EISA HOME THEATRE RECEIVER 2020-2021
Denon AVC-X4700H

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2020-2021
SVS SB-2000 Pro

EISA HOME THEATRE HIGH-END 2020-2021
Trinnov Altitude platform

EISA HOME THEATRE HEADPHONE 2020-2021
JVC EXOFIELD XP-EXT1

EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2020-2021
Emotiva XPA Gen3

EISA SOUNDBAR 2020-2021
LG SN8YG

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2020-2021
TCL TS9030 RAY·DANZ

COMBINED WITH HOME THEATRE VIDEO&DISPLAY EXPERT GROUP

EISA HOME THEATRE MEDIA PLAYER 2020-2021
Zappiti Pro 4K HDR

HOME THEATRE VIDEO&DISPLAY EXPERT GROUP

EISA 8K TV 2020-2021
LG 75NANO99

EISA BEST PREMIUM OLED TV 2020-2021
LG OLED65GX

EISA LARGE SCREEN TV 2020-2021
Samsung QE75Q950TS

EISA BEST BUY TV 2020-2021
TCL 65C815

EISA HOME THEATRE TV 2020-2021
Philips 65OLED935

EISA BEST BUY OLED TV 2020-2021
Philips 55OLED805

EISA PROJECTOR 2020-2021
Optoma CinemaX UHZ65UST

COMBINED WITH HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP

EISA HOME THEATRE MEDIA PLAYER 2020-2021
Zappiti Pro 4K HDR

PHOTOGRAPHY EXPERT GROUP

EISA CAMERA OF THE YEAR 2020-2021
Fujifilm X-T4

EISA BEST BUY CAMERA 2020-2021
Nikon Z 50

EISA APS-C CAMERA 2020-2021
Canon EOS 90D

EISA FULL-FRAME CAMERA 2020-2021
Nikon D780

EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2020-2021
Sony Alpha 7R IV

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2020-2021
Canon EOS-1D X Mark III

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2020-2021
Panasonic Lumix DC-S1H

EISA COMPACT CAMERA 2020-2021
Fujifilm X100 V

EISA VLOGGING CAMERA 2020-2021
Sony Vlog Camera ZV-1

EISA CAMERA INNOVATION 2020-2021
Canon EOS R5

EISA LENS OF THE YEAR 2020-2021
Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS 2020-2021
Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art

EISA STANDARD ZOOM LENS 2020-2021
Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021
Tamron 70-180mm F2.8 Di III VXD

EISA TRAVEL ZOOM LENS 2020-2021
Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD

EISA SUPER TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021
Sony FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021
Nikon AF-S NIKKOR 120-300mm F2.8E FL ED SR VR

EISA WIDEANGLE LENS 2020-2021
Sony FE 20mm F1.8 G

EISA PORTRAIT LENS 2020-2021
Nikon NIKKOR Z 85mm F1.8 S

EISA LENS INNOVATION 2020-2021
Canon RF 600mm & 800mm F11 IS STM

EISA CAMERA DRONE 2020-2021
DJI Mavic AIR 2

EISA PHOTO SOFTWARE 2020-2021
Nik Collection 3 By DxO

EISA MONITOR 2020-2021
EIZO ColorEdge CS2740

MOBILE DEVICES EXPERT GROUP

EISA BEST SMARTPHONE 2020-2021
OnePlus 8 Pro

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2020-2021
OPPO Find X2 Pro

EISA FOLDABLE SMARTPHONE 2020-2021
Samsung Galaxy Z Flip

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2020-2021
Sony Xperia 1 II

EISA SMARTPHONE CAMERA 2020-2021
Huawei P40 Pro

EISA IN-EAR HEADPHONES 2020-2021
Sennheiser Momentum True Wireless 2

EISA ON-EAR HEADPHONES 2020-2021
Bowers & Wilkins PX5

EISA MOBILE SPEAKER 2020-2021
LG XBOOM Go PL7

EISA BEST SMARTWATCH 2020-2021
Huawei Watch GT 2

COMBINED WITH HI-FI EXPERT GROUP

EISA HEADPHONES 2020-2021
DALI IO-6

EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021
FiiO M11 Pro

EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021
AudioQuest DragonFly Cobalt

IN-CAR ELECTRONICS EXPERT GROUP

EISA IN-CAR HEAD UNIT 2020-2021
KENWOOD DMX9720XDS

EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2020-2021
Helix DSP ULTRA

EISA IN-CAR BEST VALUE DSP 2020-2021
Ground Zero GZDSP 4-8XII

EISA IN-CAR AMPLIFIER 2020-2021
MOSCONI GLADEN ATOMO 2

EISA IN-CAR DSP AMPLIFIER 2020-2021
Eton Stealth 7.1 DSP

EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2020-2021
ESB 8.6K3U LE

EISA IN-CAR SUBWOOFER 2020-2021
Hifonics ZRX6D2

EISA IN-CAR HIGH END COMPONENT 2020-2021
Audison bit One HD Virtuoso

EISA IN-CAR DASHCAM 2020-2021
KENWOOD DRV-A501W

EISA CAMPER VAN HEAD UNIT 2020-2021
Zenec Z-E3766

 

További információk a www.eisa.eu oldalon.