3D nyomtatással újít a Sennheiser

A Sennheiser a FormLabs csapatával közösen dolgozik egy olyan 3D nyomtatásra épülő eljáráson, amivel gyorsan és költséghatékonyan lehet teljesen egyedi fülhallgatókat gyártani.

Egyre több társaság foglalkozik egyedi fülesek gyártásával, azonban a teljesen egyénre szabott kialakításhoz általában hagyományos lenyomat vételre van szükség. A FormLabs ezt a folyamatot szándékozik megkerülni, ehhez egy olyan okostelefon alkalmazást használnak amivel percek alatt, saját kezűleg is elvégezhető a szkennelés.

A beolvasás után az adatok azonnal egy felhőalapú rendszerbe kerülnek, amely statisztikai modellezést követően elkészíti a nyomtatáshoz szükséges 3D fájlt, amit egy Form3 nyomtatóhoz továbbít. Az LFS technológiájának köszönhetően a nyers 3D fülesek minimális utólagos megmunkálást igényelnek, ami jelentősen képes lecsökkenteni a gyártási költségeket.

A pontos illeszkedéssel nem csupán a hangélmény, de a komfort is növelhető, ami főként a hosszú távú használat esetén lehet fontos. A Sennheiser már el is készítette az első működő prototípusokat, jelenleg az eszközök finomítása zajlik. „A technológiai együttműködésünk célja, hogy megváltoztassa az ügyfelek interakcióját az általuk kedvelt márkákkal” – mondta Iain Mcleod, a FormLabs audio üzletágának igazgatója. – A Sennheiser AMBEO csapatával együtt azon dolgozunk, hogy könnyen hozzáférhető, testre szabott élményt nyújtsunk az ügyfelek számára.

Forrás: www.formlabs.com www.sennheiser.com