8K OLED tévé került a B&O Harmony sorozatába

A Beovision Harmony a Bang&Olufsen lifestyle sorozata. A széria ezúttal egy gigászi 8K felbontású OLED televízióval bővült, amibe az LG Electronics eddig készült legnagyobb OLED panelje került.

A dán társaság a tavalyi Milan Design Week rendezvényen mutatta be első Harmony tévéjét, aminek alapjául egy LG OLED C9 televízió szolgált. A modellt később egy kisebb (65 hüvelykes) változat követte, most azonban úgy tűnik a méret (és felbontás) növelése volt az elsődleges szempont. Az újabb változat az LG idén bemutatott 8K OLED ZX megjelenítőjét használja, amit a dánok igényeinek megfelelően alakítottak át. A berendezés az α (Alpha) 9 Gen 3 AI processzort használja, ahogy az LG egyéb képjavító megoldásait is hiánytalanul integrálták.

Az alapból háromcsatornás hangrendszer akár nyolc vezetékmentes Beolab hangszóróval is kiegészíthető, végeredményként 7.1 csatornás kiosztás is kapható. A beépített hangrendszer a korábban bemutatott modellek öröksége. Kikapcsolt állapotban a hangsugárzók felhajthatók a képernyő elé, míg tévézés közben a motorikusan megemelt megjelenítő alatt kapnak helyet. Ahogy a korábbi készülékek ez a változat sem egyszerű földi halandóknak készült, hiszen a közel 47. 000 eurós árat csak kevesen tudják az asztalra tenni, de úgy tűnik a dánok bíznak a sorozat sikerében.

Forrás: www.bang-olufsen.com