A CHORD irányítása alatt újra él az English Electric

A CHORD még az év elején jelentette be, hogy újraindítja az English Electronic audioelektronikai üzletágát, most pedig megérkezett az első régi-új márkanév alatt forgalmazott eszköz.

Az English Electric Ltd. az első világégést követően alapított társaság, amely a hadi felszerelések gyártása után a járműipar (elektromos berendezések, villamos motorok, turbinák) beszállítójaként tevékenykedett. A társaság hamar az európai piac meghatározó szereplője lett, tizenöt évvel a kezdetek után már háztartási eszközök gyártásával is foglalkozott, majd a fogyasztói elektronika és számítástechnika került sorra. A vállalat számos átalakítás után a hatvanas évek végén húzta le a rolót, hogy ötven évvel később újra ringbe szálljon.

A Chord Company tulajdonába került társaság az új korszakot, egy hifi minőségű hálózati kapcsolóval indítja. A 8SWITCH (450 GBP) egy nyolc portos, nagy felbontású streaminghez tervezett eszköz. A készülék alumínium burkolattal és csillapított lábakkal rendelkezik, amelyek védelmet nyújtanak a mechanikai rezgésekkel szemben.

A készülék 100/1000 Base-T gigabites Ethernet portokat kapott, egyedi kristály oszcillátort dolgoztat, így stabilabb a zenei adatátvitel biztosít. A burkolat alatt kétkörös zajszigetelő áramkörrel ellátott tápegység és óra kapott helyet, amely segít csökkenteni a teljesítményt befolyásoló zajokat. A felhasználókat az előlapon elhelyezett LED státusz jelzők informálják az eszköz aktuális állapotáról.

Forrás: www.englishelectric.uk