A SONY újdonsága hangulatba hoz

A SONY alkalmanként a dizájn termékek kategóriájában is megmutatja magát, ezúttal egy olyan hangszóróval jelentkezett, ami lámpaként is funkcionál.

A SONY LSPX-S3 (350 EUR) hangkeltő régimódi olajlámpásra emlékeztet. Az alsó részben egy közép tartományokat kezelő, negyvenhat milliméteres átalakító, valamint egy basszusokért felelős passzív radiátor kapott helyet. A magas hangokat a LED fényforrást övező, három aktuátorhoz illesztett üvegcső közvetíti – ezt az eljárást a Sony Vertical Drive Technology néven emlegeti. A készülék 360 fokos sugárzásra képes, ezért az ígéretek szerint bárhol elhelyezhető a szobában anélkül, hogy a hangélmény romlana.

A hangszóró bármilyen Bluetooth forráseszközzel társítható, támogatja az LDAC kodeket és a Bass Boost üzemmódot, szólóban vagy sztereó párban is használható. A rendszer alkalmazáson keresztül vagy a talplemezbe integrált fizikai gombokkal vezérelhető. Utóbbit szövettel borították, hogy ne karcolja össze a bútorok felületét. Négy világítási módot kapunk, ráadásként a fényerő is szabályozható, plusz mikrofon is van, tehát az eszköz kihangosítóként is használható. A beépített akkumulátor USB-C konnektoron keresztül tölthető, nagyjából nyolc órás üzemidőt kínál.

Forrás: www.sony.co.uk