ABACUS MIRRA 15 – Stúdióminőség otthon

A német manufaktúra az év elején mutatta be MIRRA 14 névre keresztelt stúdió monitorát, aminek otthoni használatra szánt változata is elkészült.

Az Abacus Mirra 14 a gyártó szerint „rendkívül semleges és kíméletlenül valósághű reprodukcióra” képes, amit a visszajelzések alapján sokan az otthonukban is el tudnának viselni. A fekvő tájolás azonban házi használat esetében kevésbé ideális, ezért a társaság összedobott egy klasszikus verziót. A MIRRA 15 (2790 EUR) beállításait a méretek és geometria változása miatt kicsit módosítani kellett, de a hangzás nagyjából megegyezik az alapot jelentő modellével.

Az új hangfalba egy lágy dóm csipogó (30 mm) és egy-egy üvegszálas közepes és mély hangszóró került, amiket négy Dolifet erősítő dolgoztat. Azért négy, mert a mélysugárzóhoz két hídba kötött erősítő tartozik. A rendszert saját fejlesztésű DSP szolgálja ki. A készülék szimmetrikus és aszimmetrikus analóg konnektort visel, digitális bemenet nincs. A forgalmazás a tervek szerint decemberben kezdődik, aki november végéig előrendeli az új modellt, tíz százalékkal kevesebbet fizet.

Forrás: www.abacus-electronics.de