ACOUSTIC ENERGY 100 – Új belépő hangfal-család

Az Acoustic Energy elérkezettnek érezte az időt, hogy átdolgozza öt évvel ezelőtt indított, belépő szintet képviselő szériáját.

Az ACOUSTIC ENERGY 100 termékcsaládot az alapoktól tervezték újra, tehát nem csupán rácfelvarrásról és frissítésről van szó. A mérnökök egy érettebb és finomabb hangélményt kínáló, korábbinál nagyobb teljesítménnyel rendelkező széria építésére kaptak megbízást, amit a kompakt méretek megtartásával kellett megoldani. Első módosításként a kabinet anyaga HDF (nagy sűrűségű farostlemez) lett, ami lehetőséget kínált vékonyabb falak használatára a struktúra és hangélmény romlása nélkül.

A tizenöt milliméteres lapokból épített HDF kabinet tömege és merevsége azonos, vagy jobb mint a korábban alkalmazott tizennyolc milliméteres MDF változaté, ugyanakkor a kabinet térfogatának növelésével (15%) az akusztikus teljesítményt is sikerült javítani. Esztétika tekintetében maradtak az egyszerű és letisztult vonalak, a borításra jobb minőségű furnért használtak és a kötőoszlopokat is lecserélték.

Az új modellek az 500-as sorozatból származó, átalakított csipogót (25 mm) kaptak, amihez vadonatúj hullámvezetőt terveztek. Nyugdíjazták továbbá az egy évtizede használt négy hüvelykes, papír membrános közép-mély meghajtót, amiből a gyártó bevallása szerint „minden sikerült már kihozni”. Az új sorozatba ennek megfelelően öt hüvelykes hangszórók kerültek, amelyek négyrétegű hangtekercset dolgoztatnak. A készlet forgalmazása előre láthatóan tavasszal kezdődik, a pontos árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.acoustic-energy.co.uk

A termék hazai forgalmazója AudioCentrum.