Acoustic Energy AE320 – A sorozat új zászlóshajója

Bő egy évvel az AE520 bemutatója után az Acoustic Energy középkategóriás szériájának élére is friss modell került. A háromutas modell közepes és nagyobb helyiségek hangosítására is alkalmas.

Az ACOUSTIC ENERGY AE320 (1599 GBP) tetszetős megjelenésű, alapvetően kompakt hangfal, aminek elhelyezése viszonylag kis helyet igényel. A hangszórókészlet ismerős lehet a sorozat barátai számára. A huszonnyolc milliméteres alumínium csipogót WDT (Wide Dispersion Technology) terelővel támogatták meg, a közepes tartományokat egy, míg a basszusokat két saját fejlesztésű alumínium-kerámia szendvics meghajtóra (130 mm) bízták. Utóbbi meghajtók motor-rendszerét átalakították, így a hangszórók a sekélyebb kabinet ellenére jobb reprodukcióra képesek, még tovább javítva az általános teljesítményt.

A kabinet anyaga nagy sűrűségű MDF, a sorozatra jellemző merevítést tovább finomították, a basszus meghajtók munkáját slot-rendszerű port könnyíti meg. A kabinet alját inert anyaggal töltötték fel a jobb csillapítás érdekében, a leválasztásról és stabil támasztékról acél tüskék gondoskodnak. Mat Spandl, vezető tervező elmondta, hogy „már közvetlenül a sorozat beindítása után felmerült, hogy készítsek egy nagyobb és erősebb modellt, amely képes kitölteni az AE309 és 509 álló hangfalak közötti rést. Ennek a törekvésnek az eredményét láthatják most.” Az új modell (90 dB érzékenység, 116 dB SPL, 8 ohm impedancia, 200W teljesítmény) Piano Gloss Black, Piano Gloss White és dió színekben kerül a piacra.

Forrás: www.acoustic-energy.co.uk

A márka hazai forgalmazója az Audio Centrum.