Advance Paris X-P1200 – Elkészült az új előerősítő

Az Advance Paris újdonsága egy erőteljes, kettős mono konstrukció, digitális szakasszal megbolondítva.

Az ADVANCE PARIS X-P1200 (3500 EUR) előerősítő külső jegyeit tekintve szépen igazodik az elmúlt években alkalmazott gyakorlathoz. A koromfekete, üveg borítású előlappal rendelkező készülék szépen profitál a gyártó legújabb fejlesztéseiből. A rekeszekre osztott házon két darab, egymástól független mono előerősítő osztozik, mindkettő dedikált transzformátorral rendelkezik. Ezzel a megoldással a gyártó egyfelől a csatornák közötti áthallást próbálta minimalizálni, másfelől a sztereó színpad méretét igyekezett növelni.

A digitális forrásjeleket egy Analog Device (AD1955) DAC egység dolgozza fel, amiben többek között felső kategóriás szigma-delta modulátor, interpolációs szűrők és differenciális áramkimenetű jelátalakítók találhatók. A konverter PCM (24-bit/192 kHz) felbontású állományok kezelésére is képes, a modulátornak köszönhetően az SACD lejátszás is megoldott.

A hátoldalon kilenc analóg bemenet (köztük két aszimmetrikus XLR) található, amin felül USB-B (XMOS), optikai digitális és koaxiális bejáratokat is kapunk. A kimeneti oldalon szimmetrikus XLR, illetve aszimmetrikus RCA aljzatra számíthatunk. A gyártó az X-A1200 erősítővel való társítást javasolja, de természetesen a készülék bármilyen erősítőhöz illeszthető.

A márka hazai forgalmazója a Limar Audió.

Forrás: www.advance-acoustic.com