AEON 2 NOIRE – Paint it Black!

A korábban MrSpeakers néven tevékenykedő Dan Clark Audio szinte teljes egészében a fejhallgató fejlesztésre állt rá. A társaság a közelmúltban mutatta be az AEON 2 füles átdolgozott változatát.

A gyártó állítása szerint az AEON 2 termékcsalád bevezetése óta folyamatosan kapták a megkereséseket, miszerint tetszetősek a színváltozatok, de mikor várható fekete verzió? Az AEON 2 NOIRE (999 EUR) léte tehát a felhasználói igényeknek köszönhető, műszaki értelemben közel ugyanaz, mint az alapmodell, de azért a mérnökök kicsit bepiszkáltak a burkolat alá. A füles első pillantásra elég törékeny jószágnak tűnik, de a látszat ezúttal is csalóka, mert készülék szénszálból, alumíniumból és titánból készült, ami könnyű ugyanakkor tartós konstrukciót eredményezett. A szokatlan elnyújtott forma a fül alakját követve sokkal jobb passzív szigetelést biztosít, ráadásul a hosszú távú komfortra is jótékony hatással van.

A füles 62 x 34 milliméteres átalakítókat dolgoztat, amik a második generációs TrueFlow technológiára épültek. A fülpárnákat egyedi belső perforációval látták el, így az ígéretek szerint levegősebb magas, élénkebb közép tartományokat, valamint erőteljesebb basszusokat kapunk. A füleshez a korább gyakorlatnak megfelelően különböző zsinórok választhatók amiket a megszokott, véletlen kioldás ellen biztosított csatlakozókkal lehet társítani. A fejhallgató összezárható, táskában érkezik, így azok számára is ideális alternatíva lehet, akik sokat utaznak.

Forrás: www.danclarkaudio.com