AIRPULSE A80 – Kis lábnyom, nagy teljesítmény

Az Airpulse A80 Hi-Res tanúsítvánnyal rendelkező aktív hangkeltő, amely olyan helyeken is használható, ahol a hagyományos rendszereknek nincs hely.

A hangfal tizennyolc milliméter vastag, dió furnérral borított 140 x 250 x 220 milliméteres MDF kabinetet kapott. A készülék kürtben elhelyezett szalag magassugárzót és 4.5 hüvelykes mélyközép meghajtót dolgoztat. Mindkét hangszóró a két éve bemutatott A100 modell hozadéka. Az alumínium membrános magas frekvenciás meghajtó nagy érzékenységgel és kiváló átmeneti válasszal rendelkezik, részletekben gazdag képalkotást szavatol. A mélyközép hangszóró magnézium-ötvözet keretre függesztett harminc milliméteres hangtekercset kapott, így alacsonyabb üzemi hőmérsékleten dolgozik, reálisabb dinamikus ábrázolásra képes.

A rendszer egy XMOS XU216 jelfeldolgozó processzorra épült, az erősítést párban alkalmazott Texas Instruments TAS5754 D osztályú chipek végzik. A kimenő teljesítmény csatornánként 50W RMS (40W mélysugárzó, 10W magassugárzó), de egy RCA kimeneten keresztül extra mélynyomó társítására is lehetőség van. A Bluetooth modul Qualcomm Bluetooth 5.0 chipsetet használ, támogatja az aptX szabványt. A hátoldalra RCA, optikai és USB konnektorok kerültek, ugyanitt találhatók a hangerő és hangszín szabályzására szolgáló tárcsák, valamint a hangkeltők összekötésére szolgáló 5-tűs aljzat. Az AIRPULSE A80 (699 USD) mellé RCA és optikai zsinórokat, valamint egy USB kábelt és távkapcsolót is csomagolnak.

Forrás: www.edifier.com