AK A&futura SE300 – A negyedik csapás

Az Astell & Kern bemutatta legújabb A&Futura termékcsaládba tartozó, audiofil felhasználóknak szánt hordozható lejátszóját, amely a sorozat negyedik modellje.

Az A&Futura a márka abszolút prémium termékvonala, jellemzően itt jelennek meg a legújabb fejlesztések, amiből idővel a szerényebben árazott termékcsaládok is profitálhatnak. Az SE300 (2199 EUR) A/AB osztályú dual-amp topológiát használ és természetesen megkapta a szabadalom alatt álló Teraton Alpha technológiát. Támogatott a két lépcsős (Normal és High Gain) erősítés a jobb fülhallgató kompatibilitás érdekében. A készüléket 24-bites teljesen diszkrét R2R digitális-analóg átalakítóval szerelték, amiről a gyártó előzetesen annyit közölt, hogy „természetes hi-fi hangzást nyújt páratlan dinamizmussal”, elvárható módon kezeli többek között a PCM (32-bit/384 kHz) és DSD (<256) állományokat.

Van Tidal, Spotify, Amazon és Qobuz támogatás, a WiFi mellett pedig magától értetődően a Bluetooth (aptX HD és LDAC) kapcsolat is adott. A burkolat rozsdamentes acél és alumínium keverékéből készült, a front oldalt 5.46 hüvelykes HD (1080 x 1920 képpont) kijelző foglalja el. A lejátszó a kiegyensúlyozott (2,5 milliméter, 4,4 milliméter) és aszimmetrikus (3,5 milliméter) kimeneteknek köszönhetően fülesek széles skáláját képes fogadni.

Ha már a füleseknél tartunk a társaság a német Vision Ear vállalattal közösen épített AURA (4799 EUR) fülmonitort is leleplezte. A készülék két dinamikus és nyolc BA átalakítót dolgoztat, amelyeket első rendű, ötutas keresztváltó felügyel. Utóbbit úgy tervezték, hogy elkerüljék a magassugárzótól a forrás (erősítő) felé irányuló túlzott terhelést, csökkentve a torzítást, ezáltal a magas frekvenciás reprodukció is javul. A dinamikus alumínium-magnézium meghajtókat az előzetes leírás szerint „egyedi izobár konfigurációban” alkalmazzák, aminek előnye nagyobb teljesítményben mutatkozik meg.

A zsinór prémium UP-OCC Pure Silver Litz és Pure Copper Litz Hybrid, amely a füles felőli oldalon 0,78 milliméteres 2 tűs csatlakozót visel. A füles korrózióálló alumínium ( 6061-T6) burkolattal és bronz Micro Groove előlappal rendelkezik, bőr táskában, kiegészítőkkel kerül majd forgalomba, valamikor a müncheni premier után.

Forrás: www.astellnkern.com