AK Solaris X – Közösen a jobb hangélményért

A címszereplő fülmonitor az Astell&Kern és Campfire Audio együttműködésében készült. A készüléket kifejezetten az A&K lejátszók kiszolgálására tervezték.

Az AK SOLARIS X (1799 EUR) egyedi módon hangolt füles, amely a Campfire Solaris 2020 modellt veszi alapul, azonban vadonatúj Balanced Armature (BA) és tíz milliméteres dinamikus meghajtókkal rendelkezik. A magas frekvenciás BA meghajtót a portlandi manunfaktúra Tuned Acoustic Expansion Chamber (T.A.E.C.) technológiájával támogatták meg, míg az alacsony tartományokat kezelő dinamikus átalakítóhoz Polarity Tuning kamrát rendeltek.

Az új BA átalakítók kisebbek, mint amit az alapmodellben használtak, így az új füles kisebb és könnyebb, mint az eredeti változat. Az újdonság 2.5 milliméteres MMCX csatlakozóval szerelt (3.5 milliméteres adapter a csomag része) kiegyensúlyozott Pure Silver Litz kábellel érkezik. A csatlakozók berillium/réz ötvözetből készültek, amely állítólag hosszútávon kevésbé használódik el. A készülék környezetbarát parafa táskában kerül forgalomba, különböző anyagú és méretű illesztékek társaságában.

Forrás: www.astellnkern.com