Aktív hangfalat rakott össze a Buchardt Audio

A sajtóközlemény szerint az új modell rugalmasan használható készülék, amit teljes egészében házon belül fejlesztettek, igazodva az elmúlt években felmerülő felhasználói igényekhez.

A gyártó közleményében kiemelte, hogy a BUCHARDT A500 (3500 EUR) aktív rendszer vadonatúj koncepció. A készülék egy textil dóm magassugárzót, egy mélyközép (150 mm) meghajtót, valamint egy hátrafelé néző mélysugárzót (150 mm) dolgoztat. Mindegyik meghajtóhoz dedikált erősítő tartozik, amelyek egyenként 150W teljesítményt biztosítanak. A beépített DSP lehetőséget biztosít arra, hogy a hangfalat két és fél, illetve háromutas rendszerként használjuk. A készülék RCA és XLR konnektorokat visel, de a vezetékmentes átvitel is adott, s multi-room funkciók is elérhetők.

A vállalat párhuzamosan bejelentette a BUCHARDT AUDIO HUB (500 EUR) elnevezésű eszközét, amely WiSA szabványt használ és nagy felbontású állományok (24 bit / 96 kHz) kezelésére is képes. A készülék akár tizenhat WiSA hangszóróval is megbirkózik egyszerre. A hátoldalon analóg is digitális bemenetek kaptak helyet, ezen felül Bluetooth 5.0 (aptX) támogatás és (többek között) DLNA, UPnP, Apple Airplay, Chromecast, Spotify Connect kompatibilitás szerepel a jellemzők között. A készülékek szólóban vagy csomagban is megvásárolhatók lesznek, valamikor az első negyedévben.

Forrás: www.hifipilot.de/en