Alphason Audio – Újra akcióban

Nagyjából két évtizedes kihagyás után a Mike Knowles vezette Alphason Audio, egy a HR sorozatba tartozó referencia hangkarral tér vissza a ringbe.

Az új modell a nyolcvanas évek közepén bemutatott HR-100S hangkar közvetlen örökösének is felfogható, bár az eltelt idő tükrében ez nem szimpla generációváltás. A HR-100S már-már kultikus státuszt vívott ki magának az audiofilek körében, így a képzeletbeli léc elég magasra került.

A HR-200S (3996 GBP) fejlesztése során az eredeti koncepciót vették alapul, vizuálisan kevés az eltérés, azonban a felhasznált anyagok és technológiák már jelzik, hogy vadonatúj modellről van szó. Az S alakú cső illesztés nélkül, egyetlen darabból készült, a fej titán alapú kompozit, mindez rendkívül merev, rezgéseknek ellenálló konstrukciót szavatol.

Ahogy elvárható a csapágyakat is továbbfejlesztették, a saját gyártású kerámia csapágyak nulla hézaggal rendelkeznek, minden korábbinál alacsonyabb súrlódási szintet biztosítsanak. A vezetékezéshez egyetlen, saját fejlesztésű, alacsony kapacitással és induktivitással bíró OCC zsinórt használtak. A lehető legmagasabb jelintegritást az Alphason Specialist Audio Pin Jack szavatolja. Az új modell 9, 10.5 és 12 hüvelykes változatokban érhető majd el, a premier a North West Audio Shown (július 17-18) lesz.

Forrás: www.alphasonaudio.com