Alta Audio Aphrodite – Új referencia hangsugárzó

Az amerikai Alta Audio bemutatta új négyutas rendszerét, amely egy új korszak nyitányát is jelenti a márka életében.

Az APHRODITE (49.990 USD) felépítés tekintetében a Titanium Hestia II hangsugárzóra hajaz, azonban az alapkonstrukciót számos helyen tovább fejlesztették. A hangszóró készlet egy tíz hüvelykes mélysugárzóból, egy nyolc és háromnegyed hüvelykes, valamint két hat hüvelykes közepes meghajtóból és egy amorf mag-transzformátorral szerelt szalag-magassugárzóból áll.

A közepes és mélyhangszórók karbonszál-rohacell rétegekből álló szendvics membránt kaptak, a frissítések közé tartoznak pl. az átalakított mágnes-rendszerek és a magnézium kosarak, utóbbiak szerkezete lehetővé teszi a szabadabb légáramlást a jobb lineáris válasz érdekében. A hat hüvelykes közepes meghajtók és a szalag-magassugárzó D’Appolito konfigurációban lettek elhelyezve, hogy egységes szélessávú impulzusválasz jöhessen létre.

Az új modellben már a második generációs XTL Transmission Line dolgozik, a front portos kabinet a márka szerint javítja az energiakezelést, csökkenti a torzításokat és növeli az alacsony frekvenciás reprodukciót. A kabinet kihasználja a saját fejlesztésű DampHard konstrukció előnyeit, veszteségmentesen képes elfojtani a rezonanciákat. Az Aphrodite hangsugárzó forgalmazása februárban kezdődik, az Onyx Black mellett egyéb feláras színváltozatok is elérhetők lesznek.

ALTA AUDIO APHRODITE

Kialakítás: négyutas, nyitott hátú D’Appolito
Érzékenység: 90 dB (2,83V/1 m)
Frekvencia-válasz: 26Hz – 47kHz +/- 3dB
Impedancia: 4 Ohm
Erősítő: 50 – 400W
Bi-wire: igen
Bi-amp: igen

Forrás: www.altaspeakers.com/press