Android nélkül jön a SONY legolcsóbb 4K tévéje

A japánok idén is több átdolgozott, illetve vadonatúj 4K modellt dobnak piacra, amelyek között néhány visszafogottabb árcímkével ellátott készülék is található.

A SONY X70 típusjelzésű készülék nagy valószínűséggel a gyártó egyik legolcsóbb 4K tévéje lesz. A készülék külső jegyeit tekintve szépen igazodik az újabb trendekhez, hiszen egy kifejezetten tetszetős, keskeny felépítésű berendezésről van szó, bár nagy villantásokra nem szabad számítani. A társaság belépőszintű modellje EDGE LED technológiás LCD panelt dolgoztat, s támogatja a nagy dinamika tartományú tartalmak (HDR10, HLG) megjelenítését. A felhasználói élményt javító technológiák között megtalálhatók a látványt felügyelő (4K X-Reality PRO), a színpontosságot szavatoló (Live Colour) és a mozgás megjelenítést finomító (Motion Flow) eljárások, plusz a dinamikus kontrasztjavítás sem marad ki.

Bár a beépített hangrendszerektől továbbra sem érdemes sokat várni, azért a gyártók minden évben igyekeznek feljebb tornázni a képzeletbeli lécet. A hangzás tisztaságáért ezúttal a harmadik generációs ClearAudio+ technológia felel, amely friss algoritmusok segítségével választja szét a beszéd és környezeti hangokat, illetve a zenét, míg a DSEE eljárás a tömörített hangfájlok feljavításában jeleskedik. A modell érdekessége, hogy teljesen elhagyja az Android TV platformot, ami helyett egy tisztán Linux bázisú operációs rendszert használ. A hivatalos árak egyelőre nem ismertek, de egyes források szerint a legkisebb változatért (43 hüvelyk) 730 eurót kérnek majd.

Forrás: www.sony.com