AndroidTV rendszerre vált a JVC

A második generációs JVC OLED tévékészülékek a korábban használt Linux alapokra húzott rendszer helyett AndroidTV platformra kerülnek.

A JVC tavaly debütált az OLED piacon, a márka bemutatkozása egészen jól sikerült, így borítékolható volt a folytatás. Az új generációs (VO9200) széria a korábbi gyakorlathoz igazítva ötvenöt és hatvanöt hüvelykes modelleket tartalmaz. Műszaki értelemben nagy előrelépésre nem szabad számítani, továbbra 100/120 Hz-es 4K OLED panelt kapunk, adott a HDR (HDR10, HLG és Dolby Vision) támogatás, van ALLM és eARC konnektor, illetve az összes készülék kezeli a Dolby Atmos (virtuális módon) formátumot.

A legnagyobb változás, hogy dobták a sok kompromisszumra szorító Linux Smart TV platformot, aminek helyére a sokkal több lehetőséget biztosító AndroidTV kerül. A rendszer Chromecast és Google Assistant támogatást, illetve Google Stadia hozzáférést is biztosít. A tévék forgatható állvánnyal rendelkeznek, ami rugalmas elhelyezést tesz lehetővé. Az új középkategóriában indított modellek várhatóan még a hónapban elérhetők lesznek, sajnos a pontos árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.oled-info.com www.jvctv.eu