Antipodes K41/K21 zeneszerverek a placcon

Az új-zélandi Antipodes Audio az egyik nagy vesztese a globális chip hiánynak, a társaság egyes modelljeit kénytelen volt kivenni a kínálatból, mert teljes hardver elemek hiányoznak az ellátási láncból.

K50 (2022)

A társaság természetesen igyekszik alternatív forrásokból bebiztosítani magát, a K50 zászlóshajó esetében még az áramkör módosítására is sor került, hogy a gyártás megoldható legyen. A vállalat a közelmúltban úgy döntött felülvizsgálja a K sorozatot, annak ellenére, hogy a termékcsalád nagyjából két éve került a piacra. Az új modellek kizárólag olyan alkatrészekből épültek, amelyek beszerzése nem jelent nehézséget, bár némi árkorrekcióra szükség volt, azért jelentősebb áremelésre nem került sor.

A család tetején továbbra is a már említett K50 modell található, közvetlen alatta az új K41 (10.490 EUR) kapott helyet, ami a zászlóshajó lejátszó és render funkció nélküli változata. A szerver elektronikát megújították, ezen felül új tápegységet kapunk, ami nagyobb sebességet, részletgazdagságot és dinamikát, valamint jobb tonalitást biztosít. A Direct Stream aljzaton keresztül pl. külső lejátszó közvetlen társítására is lehetőség van. A készülék három 2.5 hüvelykes merevlemez (24 TB-ig) fogadására képes, Roon Server, Squeeze Server, HQPlayer Server, Minimserver, MiniDLNA, SONOS Server és Plex Server szoftverekkel kompatibilis.

A K21 (6500 EUR) szerver és lejátszó funkciókkal is rendelkezik, bár hardver szinten visszafogottabb a nagyobb változatokhoz képes és csupán egy merevlemeznek (8 TB) biztosít helyet. A készülék az Antipodes DX fejlesztett verziója, gyorsabb és dinamikusabb, illetve részletgazdagabb és kifinomultabb hangélményt kínál. Használható kombinált (szerver-lejátszó) és csak lejátszó üzemmódban. Természetesen itt is megtalálható a Direct Stream interfész, valamint USB-B kimenetet is kapunk, amely D/A konverterek vezérlésére használható.

Forrás: www.antipodes.audio