Áprilistól vihetők az LG legújabb prémium tévéi

Az LG bejelentette, hogy megkezdi megújult prémium televízió kínálatának hazai forgalmazását. Az OLED és NanoCell technológiás készülékek áprilistól lesznek elérhetőek a hazai forgalmazóknál.

A kínálatot többek között a továbbfejlesztett processzor, szélesebb képernyőméret-választék, frissített okostévé-rendszer és az egyedi dizájnmegoldások teszik érdekessé.

OLED tévék

Az LG 2021 évre szánt OLED tévéinek (Z1, G1, C1, B1 és A1 szériák) paneljei önálló fénykibocsátásra képes képpontokból állnak valósághű, színpontos megjelenítésre képesek. A G1 széria minden modellje OLED Evo kijelzőkkel érkezik, amely az ismert panelstruktúra továbbfejlesztett, jobb fényerőt szavatoló változata. Az LG nagy népszerűségnek örvendő C1 szériája a játékosok számára fejlesztett 48 hüvelykes modellektől egészen az otthoni mozizásra alkalmas 83 hüvelykes képfelületet kínáló készülékekig terjed.

Akik elérhetőbb áron szeretnék megtapasztalni az OLED technológia előnyeit a B1 és A1 sorozatokban keresgélhetnek. Az összes készülékekben olyan OLED panelt használnak, amely világelsőként megfelel az egészségügyi szabványokat meghatározó amerikai ügynökség, az Eyesafe kékfény-kibocsátásra vonatkozó követelményeinek.

4K és 8K NanoCell

Az idei portfólióban az új NanoCell 8K és 4K televíziók nyújtják a legtöbb opciót. A 8K készülékek mellett 4K kijelzők széles kínálatából lehet válogatni. Minden modell az LG NanoCell kijelzőtechnológiájával érkezik, amely nano részecskéket használ a színpontosság javítására.

A G1 OLED a Z1 és C1, valamint a 8K NanoCell modellek a legújabb, negyedik generációs α (Alpha) processzorral érkeznek, amely gépi mélytanulás segítségével képes felskálázni a képminőséget. Ennek köszönhetően akár az alacsonyabb felbontású tartalmak is élvezhető minőségben jelennek meg a nagyobb képernyőkön. A képminőséget tovább javítja az LG AI Picture Pro funkció, amely felismeri a képernyőn megjelenő tárgyakat és azokat külön-külön kezelve háromdimenziós hatást és mélységet ad minden jelenetnek.

Az α9 emellett a képernyőn megtekintett tartalom típusa szerint, az otthoni környezeti jellemzők és fényviszonyok alapján állítja be a képminőséget és a jelenetek fénymennyiségét. A processzor két további újítást is tartalmaz. Az LG AI Sound Pro új verziója a kétcsatornás hangzást virtuális 5.1.2 térhangzássá alakítja át, míg az Auto Volume Leveling egységes hangerőt garantál a tévé- és streaming csatornák közti átkapcsoláskor.

Mindegyik új prémium kategóriás televízió Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10 PRO és a Filmmaker Mode támogatással érkezik, ezen felül játékosoknak és sport rajongóknak szánt kényelmi szolgáltatások is vannak. A legújabb modellek már az átalakított webOS 6.0 rendszert kapták és újragondolt Magic Remote távirányítóval vezérelhetők.

Forrás: www.lgnewsroom.com