Aranyáron jöhet az új aranyozott Sony Walkman

A Sony két új készülékkel bővíti prémium Walkman médialejátszó sorozatát, az újdonságok várhatóan áprilisban kerülhetnek a piacra.

A SONY NW-WM1AM2 és NW-WM1ZM2 készülékek a hozzávetőleg hat éves NW-WM1A és NW-WMZ lejátszók utódjaként kerülnek a kínálatba. A két modell közös alapokra épült, az alapmodell alumínium ötvözetből készült házat kapott, míg a ZM2 változat burkolata OFC rézből van, amire 4N tisztaságú arany bevonat került. A gyártó szerint utóbbi esetében nem csupán fényűzésről van szó, az említett anyagok kombinálása a hangélményre is hatással van.

Az új modellek S-Master HX digitális erősítőket dolgoztatnak. Az analóg és digitális szakaszok áramellátását javították, a digitális blokk OFC fedelet kapott, jobb lett a földelés és a komponensek árnyékolása is hatékonyabb. A digitális szakaszt kiszolgáló tápegységben a hagyományos, laminált kondenzátort induktív tekercsekre cserélték. A Sony először használt aranyat tartalmazó, újraolvasztott forraszanyagot, a kábelezés az alapváltozat esetében kis ellenállású OFC, míg a Signature verzióban Kimber Kable vezetékekkel történt.

Mindkét modell esetében rendelkezésre állnak a fejlett hangfeldolgozó (DSD Remastering Engine, DSEE Ultimate, Vinyl Processor, DC Phase EQ) eljárások, van PCM (384 kHz) és DSD (11,2 MHz) támogatás, illetve az MQA állományok dekódolására is lehetőség van. A Hi-Res Audio Wireless vezetékmentes technológia a hagyományos Bluetooth átvitelnél háromszor nagyobb bitsebességet biztosít, ezen felül a WiFi kapcsolat is adott. A készülékek 4.4 milliméteres szimmetrikus kimenettel is rendelkeznek.

Az új modellek öt hüvelykes (korábban négy hüvelykes volt) TFT kijelzőt viselnek, a beépített akkumulátor akár negyven óra üzemidőt is képes biztosítani. A 128GB és 256GB beépített tárhely bővítésére (SD-kártya) mindkét esetben lehetőség van. A készülékek Android 11 operációs rendszert futtatnak Home Screen felülettel. Az újdonságok régiós végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, egy ausztrál oldal 1899 és 4999 ausztrál dollárt említ, ami azért ad némi támpontot.

Forrás: www.sony.com