Astell & Kern AK Zero1 – Új multi-driver fülmonitor

Az Astell & Kern elsősorban a magas színvonalú lejátszókról ismert, de a társaság alkalmanként konzumer eszközökkel is hallat magáról.

Az AK ZERO1 (699 USD) hibrid (vagy ahogy a márka hívja multi-driver) készülék, amely három különböző átalakító jellemzőit hasznosítja. A CNC megmunkált burkolaton belül, egy 3D nyomtatott akusztikus kamra található, amely egyedi dinamikus átalakítónak, két BA meghajtónak és 5.6 milliméteres, alacsony tartományokat kezelő dinamikus egységnek biztosít helyet.

A Micro Rectangular Planar Dynamic Driver alkalmazása igazi bravúr, ugyanis sík meghajtókat nagyon nehéz fülmonitorokra méretezni. A masszív és könnyű sík membránhoz a frekvenciaveszteség minimalizálása érdekében egy vibrációs panelt (polimer és fémfilm) társítottak. A BA átalakítókat saját tervezésű tekercsekkel szerelték.

A 3D nyomtatással készített kamrák megakadályozzák a meghajtók szükségtelen mozgását, jelentősen csökkentve a rezonanciát, így biztosítva az optimális teljesítményt. A hangélmény maximalizálása érdekében a fülest tiszta ezüsttel bevont, MMCX csatlakozóval szerelt OFC kábellel szállítják, a csomagban természetesen különböző méretű illesztékek is sorakoznak. A készülékhez opcionálisan egy 4.4 milliméteres dugóban végződő (PEP11) zsinórt is biztosítanak. ami felépítését tekintve azonos a standard változattal.

Forrás: www.astellnkern.com