Astell & Kern HC3 – HiFi hang és mobilitás

Az Astell & Kern márkanév jól cseng a hordozható elektronika világában, a társaság elsősorban kiváló lejátszókkal és fülesekkel szolgálta meg a hírnevét. A vállalat ezúttal egy megfizethető USB-DAC kiegészítővel jelentkezett, ami azoknak tehet jó szolgálatot, akik sokat hallgatnak zenét útközben.

A HC3 USB-DAC (190 USD) két darab ES9219MQ DAC chipet dolgoztat, amire kiváló hangminőség és zajszabályozás, valamint alacsony energiafogyasztás jellemző. Utóbbi értelemszerűen nem elhanyagolható egy hordozható eszköznél. Az apróság az összes nagy felbontású formátumot támogatja, beleértve a natív DSD256 és a PCM (32-bit/384 kHz) állományokat.

A legtöbb USB-DAC termékben a DAC az USB csatlakozóban van elhelyezve, amely közvetlenül csatlakozik a forráshoz, itt azonban a digitális jelek a kettős árnyékolású kábelen keresztül jutnak el az audioáramkörhöz, mielőtt az analóg átalakítás megtörténne. A digitális jel utólagos feldolgozásával sokkal alacsonyabb zajszint érhető el, ami jótékony hatással van a végső hangminőségre.

Mivel az USB-DAC kiegészítők számos eszközzel használhatók, előfordulhatnak kompatibilitási problémák, amelyek elsősorban a hangerő kezelésében nyilvánulnak meg, ezért az Astell-Kern készített egy alkalmazást (Android) az ilyen anomáliák kizárására. Az apróságra még egy LED is került, amely direkt visszajelzéssel szolgál (készenlét fehér, PCM piros, DSD kék) a készülék státuszával kapcsolatban.

Forrás: www.astellnkern.com