Astell&Kern ACRO CA1000T – Újabb lépcsőfok

Az Astell&Kern nagyjából egy éve mutatta be az ACRO CA1000 asztali hangrendszerét, aminek újabb változata egy újra tervezett DAC szakaszt és a Dual Tube Triple Amp elnevezésű technológiát csapja hozzá a készlethez.

Az ACRO CA1000T (2599 EUR) az elődhöz hasonlóan a fejhallgató-alapú zenehallgatásra fókuszál, kiváló digitális-analóg konvertert és fejhallgató-erősítőt is tartalmaz. A készüléket asztali rendszerként definiálták, de akkumulátoros üzemmódot is kínál, ezért hordozható eszközként is megállja a helyét.

A DAC szakaszt ezúttal ES9039MPRO lapka köré építették dual-DAC konfigurációban, a modulációt tovább fejlesztették az energiahatékonyság és alacsony zajszint érdekében. Az új modell XLR és RCA kimeneteket visel, WiFi és Bluetoooth kapcsolatot kínál, biztosítva a külső audio-eszközök és hangkeltők zökkenőmentes társítását.

Ezúttal is megkapjuk a márka Teraton Alpha technológiáját, amely nagyobb hangerő mellett is torzításmentes hangélményt szavatol. Az erősítés szintje négy fokozatban állítható, így a rendszer fejhallgatók és fülmonitorok széles skálájával használható.

Elsőként került alkalmazásra a Dual Tube Triple Amp erősítő-rendszer, amely részeként Dual Twin Triode KORG Nutube csöveket kapunk. A Triple Amp System a felhasználóra bízza, hogy Tube Amp vagy az OP Amp módot használja, vagy kombinálja a kettőt. Az ACRO CA1000T teljes mértékben támogatja a natív DSD512 lejátszást, támogatja 32-bit/768 kHz felbontású PCM állományokat, illetve az MQA dekódolására is képes.

A formanyelv gyakorlatilag semmit nem változott, most is rendelkezésre áll egy az üzemeltetést egyszerűsítő kijelző, amely teljesen síkba hajtható megkönnyítendő az utaztatást. A készülék akkumulátor védő üzemmóddal is rendelkezik, amelyet használva a telep csak nyolcvanöt százalékig töltődik (és vezetékes üzemmódban nyolcvan százalékról töltődik vissza) elkerülendő a hosszú távú csatlakoztatásból származó negatív hatásokat. A Roon Ready tanúsítvánnyal rendelkező modell sötétszürke színben kerül forgalomba.

Forrás: www.astellnkern.com