Átalakult a népszerű AUNE X8 DAC

A második generációs X8 DAC számos tekintetben rugalmasabban használható készülék elődjénél, Bluetooth modullal szerelt változatban vagy anélkül is elérhető.

Az új modell az Aune X8 XVIII (BT) Magic DAC nevet viseli, a római szám a márka közel két évtizedes fennállására utal. A hangélmény precíz finomhangolását hét digitális szűrő teszi lehetővé, a teljes egészében házon belül fejlesztett FGPA mag a korábbinál sokkal tisztább végeredményt szavatol.

A rendszer támogatja a nagy felbontású (32-bit/768 kHz) dekódolást, akár DSD512 állományok kezelésére is alkalmas. A készülékház alján található egy apró nyílás, ami lehetővé teszi az op-erősítő házilagos cseréjét. A készüléket több erősítő-modullal szállítják, amit a kísérletező kedvű felhasználók bizonyára értékelni fognak.

A DAC USB, Toslink és koaxiális S/PDIF (legfeljebb 24-bit/384 kHz és DoP128) bemenetet, valamint RCA kijáratokat (előerősítő és vonal) visel, újdonságnak számít ugyanakkor a szimmetrikus TRS interfész megjelenése. Az AUNE újdonságának Bluetooth modullal szerelt változata 349 euróba kerül, anélkül 299 euró ellenében vihető haza.

Forrás: www.aune-store.com