Átlátszó OLED tévét készül piacra dobni az LG

A The Elec értesülései szerint az LG Display és az LG Elecetronics komolyan fontolóra vette az átlátszó kijelzők konzumer piacra történő bevezetését.

Az átlátszó OLED panelek évek óta léteznek, a prototípusok bejárták a kiállításokat, installációs célokra több helyen használják a technológiát. A Japan Display és a Panasonic is dolgozik a saját megoldásán, Pekingben és Sencsenben a metrószerelvények ablakait transzparens LG kijelzőkre cserélték. Az első sorozatban gyártott áttetsző tévét a Xiaomi (Mi TV Lux Transparent Edition) mutatta be, most pedig nagyon úgy tűnik az LG is kész felzárkózni.

Xiaomi Mi TV Lux Transparent Edition

Az LG Display egy ötvenöt hüvelykes készülék gyártását javasolja az anyacégnek, amennyiben jóváhagyják a projektet már jövőre otthonokba kerülhetnek az első átlátszó LG tévék. A technológiát az elmúlt években folyamatosan finomították, megoldást keresve a világosabb környezetben tapasztalható láthatósági problémákra. Az LG tavaly kezdett összedolgozni az okos-üvegeket gyártó Gauzy márkával, az együttműködés eredményét a müncheni International Motor Show rendezvényen mutatták be.

Az új generációs transzparens OLED panelre egy a Gauzy Suspended Particle Device technológiáját integráló laminált réteg került, ami képes a felületre eső és környezeti a fény mennyisége alapján szabályozni az áttetszőséget. A Gauzy szerint képesek a kijelzőt érő fény kilencvenkilenc százalékát blokkolni, ezáltal nappal is magas kontrasztot tudnak biztosítani.

Forrás: www.thelec.com