Átszabta az Utopia fülest a Focal

A Focal abszolút prémium fejhallgatója hat évvel ezelőtt került piacra, zajos szakmai és közönségsikert aratott. Az új változat vizuálisan és akusztikai szempontból is átdolgozásra került, integrálva az elmúlt időszak fejlesztéseit.

A FOCAL UTOPIA 2022 (4999 USD) gazdagon profitált a gyártó többi modelljéből, az új dizájn a nyitott Clear Mg és a zárt Stellia és Celestee fejhallgató esztétikáját egyaránt tovább örökíti. A fülkagylók külső és belső oldalát méhsejtrácsok díszítik, a külső burkolaton átsejlő vörös meghajtók sajátos jin és jang hatást keltenek. A váz újrahasznosított karbonból készült, így az új fejhallgató könnyebb lett. A kényelmet valódi bőr fejpánt és perforált memóriahabos fülpárnák biztosítják.

A füles teljes tartományú berillium átalakítókat kapott, ami nulla aktív vagy passzív korrekcióval fedi le a 5 Hz-50 kHz< frekvencia-tartományt. Az új hangtekercs réz-alumínium ötvözet, előbbire a megbízhatóság, utóbbira pedig az alacsony tömeg miatt esett a választás. A füles fekete műbőr tokban kerül forgalomba, amiben egy másfél méteres (3,5 milliméteres) és egy három méteres 4 tűs XLR csatlakozóval szerelt zsinór, valamint egy átalakító is helyet kapott.

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.

Forrás: www.focal.com