AUDEL MALIKA PLUS – Egy kicsivel több

A szicíliai Casteldacciában tevékenykedő manufaktúrát másfél évtizede alapították. A társaság elsősorban kézműves hangsugárzók tervezésével és gyártásával foglalkozik.

Az AUDEL MALIKA PLUS (8999 EUR) két és fél utas, front oldali basszus reflex porttal szerelt álló hangfal. A készülék a MALIKA és MALIKA mk2 rendszereket veszi alapul, de egyes részleteiben tovább fejlődött. Az egyik újítás, hogy a nyírfa rétegelt lemezből épített kabinetet a saját fejlesztésű IRS rendszerrel látták el. Ennek a belső bordázatnak az extra merevítés mellett a nem kívánt rezgések elnyelésében is szerep jut. A front panel ébenfából készült.

A készülék huszonkilenc milliméteres, mechanikusan leválasztott lágy dóm csipogót, valamint két közepes és mély tartományokat reprodukáló, polipropilén membrános New Curve Cone meghajtót (160 mm) kapott. A radiális rezonanciákat gumírozott bakok csillapítják. A gyártó szerint az új változat csőerősítőkkel is könnyebben vezethető, az ajánlott erősítő teljesítmény 15-120W. A specifikáció ezen felül 35-25 000 Hz frekvenciatartományt és 92 dB érzékenységet említ, míg a néveleges impedancia 4 ohm. A készülékeket hangszóró rács nélkül szállítják, de a kiegészítő opcionálisan rendelhető.

Forrás: www.cmi-distribution.eu