Audio Physic Avantera – A negyedik generáció

Az Audio Physic Münchenben rángatta le a leplet az Avantera hangfal legújabb változatáról, amely külsejét tekintve csak keveset változott, azonban a burkolat alatt számos módosítás történt.

Az AVANTERA IV (23.990 EUR) négyutas hangfal. A kabinet többrétegű, a fa furnér paneleket elasztomer-kompozit borítja, kívülre üveg-elasztomer burkolat került, míg a házban méhsejt szendvics lapokból készült aszimmetrikus kamrák és kerámia hab merevítők találhatók. Ez a felépítés rendkívül merev és nagy csillapítású dobozt eredményez.

Az új modellt HHCT III+ (Hyper Holographic Cone Tweeter) csipogóval szerelték, ami egy mechanikusan leválasztott terelőben kapott helyet. A közepes tartományokat kezelő HHCM SL+ és a Double Surround mélyközép meghajtók hagyományos pók nélkül is működnek, előbbi a hagyományosan alkalmazott egyetlen kosár helyett kettővel rendelkezik a rezonancia csökkentés érdekében. A belső és a külső kosár érintkezési felülete nagyon kicsi, a használt csillapítóanyag hatékonyan minimalizálja a rezgéseket mindkét irányban.

A mérnökök tovább javították a magassugárzó és a középsugárzó érintkezőit, ezúttal WBT Plasma Protect csatlakozókat használtak, plusz a terminálokat is újratervezték, újabb generációs WBT kötőhelyekkel frissítve azokat. Az új Avantera üveggel borított fehér és fekete alapszíneken kívül, ében és rózsafa színben is vihető, utóbbiak ezer eurós felárat jelentenek.

Forrás: www.audiophysic.com