Audio Research 50th – Itt az új előerősítő

Ötvenedik jubileumot ünnepel az Audio Research. A jeles eseményt a társaság több évfordulós készülékkel igyekszik emlékezetessé tenni.

A hetvenes évek elejétől működő társaság legutóbb a Reference sorozatát bővítette, egy dedikált eszközzel, most pedig egy új előerősítővel jelentkezett. Az LS28SE (11500 EUR) előerősítő a négy évvel ezelőtt elindított LS28 átalakított, nagyobb teljesítményt kínáló változata. Az átalakítás során megújították vezetékezést, számos komponens a referencia osztályból érkezett és a csatlakozókat is frissítették.

Az új modell alapvetően az eredeti modell kialakítását örökölte, nyolc pár bemenettel és három pár kimenettel rendelkezik. A készülék analóg áramkörében négy 6H30 vákuumcső található, tökéletesen illeszkedik minden saját márkás erősítőhöz, de szinte bármilyen erősítővel képes összedolgozni. A kijelző és intuitív menü segítségével a készülék nagyon könnyen konfigurálható. A gyártó egy program keretében lehetőséget biztosít az előd modellek frissítésére, ezzel előre láthatóan július végétől élhetnek a felhasználók.

Forrás: www.audioresearch.com

A márka hivatalos forgalmazója az Audiophile Szalon.