Audio-Technica AT-LP2022 – Gyűjtőknek készült

Az évfordulóra kiadott hordozható lemezjátszó mellett a márka egy kifejezetten gyűjtőknek szánt felsőházas lemezjátszót is piacra enged. A akril vázzal rendelkező látványos készülékből mindössze háromezer darabot gyártanak.

Az AT-LP2022 (1200 USD) szíjhajtású manuális lemezjátszó. A harminc milliméter vastag akrilból öntött ház betekintést enged a gépházba, miközben az analóg hangzás tisztaságát is szimbolizálja. A szénszálas hangkar végére egy limitált Shibata hangszedő (VMN95SH) került, de a csomagban egy elliptikus stylussal szerelt ATVM95EBK hangszedő is helyet kapott. Utóbbi igény esetén külön megvásárolható (conical, SP conical, elliptical nude, microlinear) stylusokkal is felszerelhető.

Az állítható függőleges követési szög és a dinamikus anti-skating vezérlésnek köszönhetően markánsan eltérő súlyú és méretű hangszedők használatára is lehetőség van, amivel a gyártó az általános gyakorlattól eltérő módon szabadabb kezet ad a felhasználóknak. A forgási sebességet egyedi érzékelő monitorozza, a külső AC adapter pedig burkolaton kívül tartja az AC-DC konverziót, ezzel is csökkentve a láncba kerülő zajt. A készülékhez dedikált lemezjátszó-erősítő is társítható.

Forrás: www.audio-technica.com