Audiolab 9000N – Új top kategóriás streamer

Az Audiolab a belépő szintet képviselő 6000-es, valamint a középmezőnyt erősítő 7000-es sorozatok mellett tavaly útnak indította a zászlóshajó 9000-es sorozatot, amelyet egy hálózati lejátszóval bővítettek tovább.

Az AUDIOLAB 9000N (2799 EUR) Roon Ready hálózati lejátszó, amely stabil platformot biztosít a nagy felbontású streaminghez. A készülék egy négymagos processzor köré épült, amely elég gyors ahhoz, hogy stabil működést és kiemelkedő felhasználói élményt biztosítson. A DAC szakaszban ES9038PRO chip kapott helyet, amihez szabadalmaztatott áramkörök társulnak, hogy a legtöbbet hozzák ki a HyperStream II architektúrából és a Time Domain Jitter Eliminator technológiából.

A rendszer közvetlen hozzáférést biztosít az olyan szolgáltatásokhoz, mint a Tidal, Qobuz, Spotify és TuneIn Radio. Könnyen használható, funkciókban gazdag felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy lejátszási listákat, csoportos albumokat készítsenek, illetve egyszerűen rendezzék állományaikat. Támogatott a Tidal és a Spotify Connect, az UPnP/DLNA alkalmazások, ezenkívül az AirPlay 2 kompatibilitás is bővíti a sokoldalúságot.

A 9000N nagy felbontású hangformátumok kezelésére lett tervezve, így támogatja a PCM (32-bit/768 kHz) formátumot, a natív DSD (22,5 MHz) lejátszást és persze a népszerű veszteségmentes (FLAC, ALAC, WAV, AIFF, DSF és DIFF) állományokat, valamint az MQA dekódolása sem jelent problémát. A felhasználók lehetőséget kapnak a kisebb felbontású PCM adatfolyamok újramintavételezésére, plusz öt DAC-rekonstrukciós szűrőbeállítás is rendelkezésre áll.

A friss modell örökölte a sorozatra jellemző minimalista formanyelvet. A készülék egy 4.3 hüvelykes színes IPS LCD kijelzőt is kapott, amely a lejátszással kapcsolatos adatok megjelenítésén túl analóg vagy digitális VU műszerként is funkcionálhat. A készülék analóg XLR vagy RCA kimeneteknek köszönhetően, önálló MQA dekóderként bármilyen analóg csatlakozót viselő erősítővel vagy másodlagos előerősítővel használható. Az optikai és koaxiális kimenetek esetében az MQA Pass through funkció is rendelkezésre áll. Az USB-B bemeneten keresztül flash meghajtó vagy merevlemez társítására van lehetőség.

Forrás: www.audiolab.co.uk