Audiolab Omnia – Egydobozos mindenes

Az Audiolab újdonsága a mostanában egyre népszerűbb egydobozos rendszerek közé tartozik, aminek használatához csak egy pár hangfalra van szükség.

A készülék egyszerű megjelenésű, de gondosan megmunkált alumínium házat kapott. A beépített CD-lejátszó a gyári és írott lemezeket is elfogadja, míg a phono szakasz révén lemezjátszók társítására is lehetőség van. A hálózati kapcsolatoknak (WiFi és Ethernet) köszönhetően a berendezés hozzáférést biztosít a tartalomszolgáltatók kínálatához, valamint a lokálisan tárolt állományokhoz. Természetesen Bluetooth (aptX LL, AAC és SBC) is van, valamint multi-room integrációra is lehetőség van.

Bár a tartalomfogyasztás egyre inkább az internetes forrásokra támaszkodik, ezért az AUDIOLAB OMNIA (2140 USD) esetében is a hálózati szolgáltatásokra került a hangsúly, de a gyártó a fizikai gyűjtemények lejátszására is lehetőséget biztosít. A fiók rendszerű CD mechanizmust fejlett rezgés elleni védelemmel látták el, az olvasásról nagy pontosságú optikai rendszer gondoskodik. Az MM phono szakaszt kiváló minőségű, alacsony zajszintű, JFET-alapú áramkörrel szerelték és a precíz RIAA kiegyenlítés sem hiányzik.

A hálózati lejátszás a DTS Play-Fi alkalmazáson keresztül történik, amin keresztül gyakorlatilag az összes népszerű szolgáltatás (Deezer, Spotify, Tidal, Amazon Music, Qobuz, Audacy, TuneIn, iHeartRadio és SiriusXM) elérhető. A Works With Alexa támogatás lehetővé teszi a hangvezérelt lejátszást, amennyiben a rendszer párosítva van bármely Amazon Alexa eszközzel. Alapértelmezett módban (multi-room sávszélességhez optimalizálva) a rendszer 16-bit/48 kHz lejátszást biztosít. Adott a Spotify Connect támogatás, plusz az Omnia Roon Tested minősítéssel is rendelkezik.

A digitális áramkör központi eleme az ES9038Q2M DAC lapka. A 32-bites új generációs lapkához egy szabadalmaztatott áramkör tartozik, ami segít a legtöbbet kihozni a HyperStream II architektúrából és a Time Domain Jitter Eliminator eljárásból. A DAC után egy kritikus komponensként megjelölt aktív szűrő található. Minden jelentősebb nagy felbontású és veszteségmentes hangformátum (FLAC, ALAC, AIFF és WAV) támogatott, a rendszer kezeli a PCM (32-bit/768 kHz) és a DSD (22,5 MHz) állományokat, valamint a MQA dekódolásra is lehetőséget biztosít.

Az elő- és végerősítő fokozatok rövid, közvetlen jelutakat használnak. A hangerő szabályzása analóg tartományban történik, mikro-processzoros vezérléssel, közvetlenül az AB osztályú kimeneti fokozatra továbbítva. A készülék csatornánként 50W (8 ohm) teljesítményt biztosít. A végfok CFB (Complementary Feedback) topológiát használ. A hangfalakat aranyozott kötőhelyek fogadják a digitális (aszinkron USB-B, USB-A, koaxiális, optikai) és analóg bemenetek, valamint a kimenetek (optikai, koaxiális, RCA) társaságában.

Előre kerülve egy dedikált erősítővel támogatott 6.3 milliméteres fejhallgató-kimenet fogad, na és persze 4.3 hüvelykes színes kijelző, ami a rendszer beállításoktól kezdve, a formátumadatokon át az aktuális műsorszámra vonatkozó információkig mindent képes megjeleníteni. A kijelző VU mérőként, digitális vagy analóg formátumban is funkcionál.

Forrás: www.audiolab.co.uk